444495
444495
444495
444495
444495

Udari groma izazvali dva velika požara: Gori iznad Jesenica i Podstrane

  • , 26.07.2016., 00:42
  • Autor:
  • komentara

Udari groma skrivili su dva velika požara u Dalmaciji u ponedjeljak kasno popodne.

 
 
 
 
Požar iznad Jesenica
Požar iznad Jesenica

Dva požara buknula su u mjestima Jesenice i Podstrana tijekom kasnog popodneva i večeri. Omiški i splitski vatrogasci aktivirani su u gašenju tih požara, a kuće zasad nisu ugrožene.

"Dobili smo dojavu negdje oko 20 sati, znači odmah su izašle sve snage s područja grada Omiša, ali radi se o teško pristupačnom terenu. Dakle vrh brda gori i spušta se na obje strane, južno i sjeverno tako da imamo problem u dovodu vode do vrha, jer je linija skoro dva kilometra duga. Probleme nam stvar i vjetar koji se non-stop javlja, ali borit ćemo se cijelu noć pa ćemo vidjet do ujutro što ćemo stići napraviti", rekao nam je zapovjednik omiških vatrogasaca Višeslav Pešić.

"Osim omiškog područja, digli smo i splitsko područje tako da je znatan broj vatrogasaca na terenu", dodao je, odgovorivši na pitanje koliko se vatrogasaca nalazi na terenu.

Pešić je naglasio da će vatrogasci štititi naseljena područja i da tu ne bi trebalo biti nekih problema, osim ako problem ne bi stvorio još jači vjetar.

"U ovom trenutku ništa nije ugroženo, samo vrh planine gori", istaknuo je.

Uzrok požara je udar groma u vrh planine, usljed grmljavinskog nevremena koje je zahvatilo to područje tijekom ponedjeljka. Pešić dodaje da je jedno pet do šest požara nastalo od grmljavine u jednom trenutku, a kiša nije pala.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se