Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novčane kazne

PRAVILA ODIJEVANJA Nema više 'polugole' šetnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovčani turistima poručuju - počnite se odijevati primjereno!

Koliko god vruće bilo, od iduće sezone Stradunom se više neće moći šetati u kupaćim kostimima ili bez majica. Dubrovački čelnici odlučili su uvesti novčane kazne kako bi zaustavili sve jači trend 'polugole' šetnje povijesnom jezgrom. Na svakoj crkvi već je postavljen natpis o primjerenom odijevanju, a i kod ulaza u muzeje pazi se na pravila odijevanja.

'Ulaz u Dvor, svatko mora najprije proći blagajnu, a ako je neprimejreno odjeven, on se zamoli da ne ulazi u Knežev Dvor ili da se obuče', kaže Vedrana Đukić Bender iz Dubrovačkih muzeja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liberalizacija Turskim zastupnicama dozvoljeno nositi hlače u parlamentu Slika nije dostupna Neprimjereno odijevanje TZ doskočio svećeniku: Golišavi turisti dobit će majicu za ulazak u Crkvu

Gologuza prošetala Dubrovnikom

I danas se Stradunom šetalo u kupaćem kostimu ili bez majica, no turisti su nam rekli kako se skinu samo tijekom šetnje jer im je prevruće, i da se prije svakod ulaza u neki objekt obuku. Ipak, ni to se od iduće sezone neće smjeti. Na Stradun se uvodi pravilo o odijevanju, a prekršitelje čekaju i kazne.

'Sa strane Pila, Ploča i Buže će biti isto tako table gdje će pisati da je nedozvoljeno ulaziti neprimjereno odjeven u povijesnu jezgru, i kazne će se odnositi, naš je prijedlog od 500 do tisuću kuna', najavio je zamjenik dubrovačkog gradonačelnika Željko Raguž.

Od iduće godine turisti će morati paziti odijevaju li se za Stradun ili za plažu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene