Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvala braniteljima

Dubrovnik slavi 20. obljetnicu oslobođenja od okupatora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tvrđavi Imperijal na Srđu počelo je obilježavanje 20. obljetnice oslobođenja Dubrovnika od srpskocrnogorske okupacije.

Otvorenjem izložbe "Dani pobjede - oslobođenje hrvatskog juga" u tvrđavi Imperijalu na Srđu danas je počeo trodnevni program obilježavanja 20. obljetnice oslobođenja hrvatskoga juga od srpskocrnogorske okupacije.

Ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilač rekla je da se tom izložbom želi zahvaliti braniteljima na žrtvi, herojstvu i pobjedi te oteti zaboravu najteže razdoblje suvremene dubrovačke povijesti.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

>> Dubrovački volonteri prikupljaju neobrane voćke za beskućnike

Ravnatelj Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Ante Nazor govorio je o danima oslobađanja hrvatskog juga, kada se, kako je rekao, na južnom bojištu oslobađao kamen po kamen.

Dopredsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba komodor Ivica Tolić rekao je kako je bitka za oslobođenje dubrovačkog područja bila i prva velika vojna akcija u Domovinskom ratu, a brigadir Veselko Gabričević podsjetio je da je Dubrovnik bio 187 dana u okruženju.

Nazočnima su govorili i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić te ravnateljica Muzeja suvremene povijesti Varina Jurica-Turk. U sklopu programa obilježavanja 20. obljetnice oslobođenja hrvatskog juga danas je počeo i stručni skup. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene