Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan poslije

Dubrovnik: Voda se povukla, na ulicama ostalo samo smeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplavljeni Dubrovnik se vratio u normalu.

Nakon jučerašnjih venecijanskih prizora poplavljenih ulica voda se povukla i iza sebe ostavila samo smeće. 'Poplave u Dubrovniku više nema, voda se povukla i sve je otišlo u more', rekli su za Dnevnik.hr iz Županijskog centra 112 Dubrovnik.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Telefoni Centra 112 više ne zvone, a normalizirao se i promet. Dodali su kako se sada čisti smeće koje je voda ostavila za sobom na ulicama.

>> VIDEO: Nevjerojatni prizori Dubrovnika pod vodom!

Podsjetimo, Dubrovnik je jučer pogodila velika količina padalina. U tri sata na području grada palo je 160 litara kiše po metru kvadratnom. Stradun je bio i do 40 centimetara pod vodom, nastao je prometni kaos te su neka područja ostala bez struje.

Škole otkazale nastavu, troje ozlijeđenih

Zbog pojave bujičnih voda došlo je do plavljenja preko 50 stambenih objekata na području grada Dubrovnika, ali i na području općine Župe dubrovačke. Većina osnovnih i srednjih škola bile su otkazale nastavu.

Prema izvješću Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, voda za piće je mikrobiološki ispravna, ali zbog pojačanog stupnja zamućenosti savjetuje se da se prokuha prije konzumiranja.

Centar 112 je izvijestio da je dubrovačka Hitna pomoć zaprimila tri ozlijeđene osobe, od kojih su dvije puštene kućama, dok je jedna zadržana u bolnici.

BBC objavio prilog o dubrovačkoj poplavi

Prema izvješću Zavoda za javno zdravstvo voda za piće je mikrobiološki ispravna, ali zbog pojačanog stupnja zamućenosti savjetuje se da se prokuha prije konzumiranja.

O 'vodenom' Dubrovniku izvijestio je i BBC, a koliko je ta vijest bila zanimljiva njihovim čitateljima govori podatak da je prilog bio četvrti po gledanosti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene