Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preporuka The Telegrapha

Najpoželjniji: Dubrovnik uz bok Londonu, Madridu, Parizu i Barceloni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz bok Londonu, Madridu, Parizu i Barceloni britanski magazin The Telegraph svrstao je i Dubrovnik kao jednu od 20 najpoželjnijih jesenskih destinacija. Razlog su, kažu Britanci, manje gužve, niže cijene i brojna zanimljiva događanja.

U Dubrovniku sezona još traje, čeka se u redovima i za vožnju žičarom na Srđ.

Pročitajte i ovo Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta" Budva grad je poluprazan Debakl sezone u jadranskom turističkom središtu: "Točno je da smo digli cijene, ali..."

"Potpuno je drugačije vidjeti grad s visoka, doživite ga u potpunosti, zato idemo na Srđ jer je gore naljepši pogled na Dubrovnik", govori Rodrigo Ines, turist iz Portugala.

Dolaskom jeseni u Dubrovniku su manje gužve i mirnije je, o tome piše i britanski The Telegraph koji ga opisuje kao top jesensko odredište uz bok Berlinu, Amsterdamu, Barceloni, Parizu... Dubrovnik se trudi opravdati tu titulu brojim zabavnim i edukativnim sadržajima i nakon sezone.

"Brojna su događanja, povezanost s direktnim letovima još uvijek je jako dobra. Dubrovnik u svakom slučaju kreće prema destinaciji za 365 dana u godini", kaže Romana Vlašć, Turistička zajednica Dubrovnik.

Studeni i prosinac donose dosta povoljniji smještaj kod privatnih iznajmljivača, i do četiri puta niže nego su srpnju.

To je realno, to je tržište, ponuda i potražnja, mi smo se tome prilagodili, ali važno je da usluga u ni jednom trenutku nije uptna, ona je jednaka i ljeti i zimi", govori Božo Brić, privatni iznajmljivač

Dubrovnik trenučano ima 21 tisuću kreveta u obiteljskom smještaju, a ove godine privatni iznajmljivači bilježe rast u dolascima za visokih 27 %. Odličnu popunjenost računaju i u idućim hladnijim mjesecima.

Pozitivne prognoze rezultat su odlične sezone. Primjerice, ove godine je Dubrovnik dočekao svog milijuntnog gosta čak mjesec dana ranije, a Zračna Luka Dubrovnik u petak po prvi puta dočekuje dvomilijuntnog putnika.

Dubrovnik iz godine u godinu ruši rekorde i postaje poželjnija i priznatija destinacija za turiste.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene