Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žičara posvađala investitore i gradske oce

Dubrovnik dobio novu žičaru, gradonačelnik BMW

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovnik je dobio novu atrakciju. Dubrovačka žičara otvorena je prije dva dana i već prevozi stotine turista na dan.

A iako grad nije sudjelovao u obnovi nove stare atrakcije, dubrovački gradonačelnik u njoj sada vidi mogućnost brze zarade. Možda i da na taj način plati novi gradski BMW koji je kupio novcem poreznih obveznika.

Pročitajte i ovo Besplatna sljemenska žičara - 1 Svi na Sljeme Zagrepčani napokon dočekali i taj dan: "Odlična inicijativa, ali ne bi bilo loše još nešto" Ilustracija Užas u Dalmaciji Tragedija u Makarskoj! Ženi pozlilo nakon što ju je muškarac gurnuo i udario joj psa, preminula je

Ćetiri minute traje vožnja koja bi turistima trebala uzeti dodatan novac. Oni pak na to ne misle. No 73 kune, koliko stoji karta, već su posvađale gradske oce i investitore. ‘Smatramo da se na žičari stvara ekstra profit, na koji se ne plaća nikakva spomenička renta’, rekao je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Tako bi Vlahušić, iako nije gradio, želio zaradu. Spomeničku rentu u Dubrovniku plaćaju gotovo svi - od restorana do hotela. ‘Oni plaćaju prvi najamninu, koje su dosta visoke, drugi, oni plaćaju boravišne pristojbe, kaže Vlahušić.

Dubrovačkog gradonačelnika podržavaju ugostitelji. ‘Ako ja plaćam rentu na svaki moj kvadrat koji ja imam u vlasništvu, ne vidim zašto ne bi rentu plaćao netko tko je na kraju tu došao’, smatra ugostitelj Ivo Rudenjak.

Teško je vjerovati da su Dubrovčani poduprli gradonačelnikovu kupnju 400 tisuća kuna vrijednog BMW-a.
‘Na leasing smo kupili taj automobil jer želimo da takvi automobili budu 5 godina stari, i da se nakon 5 godina mijenja, kao što zahtjeva obveza kao imate tako važne goste’, objasnio je Vlahušić. Novog limenog ljubimca danas je bilo nemoguće pronaći u gradu, a on je zamijenio dosadašnji automobil star 15 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene