Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi pogled na zidine

Dubrovnik dobio novu atrakciju - podmornicu za razgledavanje grada!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovnik je dobio novu atrakciju, turiste se u razgledavanje grada vodi malom podmornicom.

Iako nije žuta kao u slavnoj pjesmi 'Yellow submarine', crvena podmornica turistima je otkrila novi pogled na zidine. Dubrovčani su dobili novu atrakciju - mala podmornica na svoj put ispod mora može povesti najviše 12 putnika. 'Kapaciteta 12 putnika, investicija je jako velika, radi se o preko milijun kuna', kazao je suvlasnik podmornice Željko Perić.

>>
Mistika, senzualnost... Dubrovnik dobio novi način zabave!

Pročitajte i ovo Novac od zidina i spomeničke baštine Nejasno izvješće Nikome nije jasno gdje je nestao novac: "Mislim da je to nešto trulo" Dubrovačke zidine - ulaznice - 4 IPAK POPUSTILI Napokon jeftinija ulaznica za dubrovačke zidine: Cijena je dosad bila čak četiri puta veća…

Pogled iz dubine turiste je oduševio. 'Osjećam da smo pošli duboko, među ribe. Ovo mi je odličan izlet', kazala je jedna turistkinja. Podvodne hridi, jata riba, ali i zidine - u svojoj laganoj vožnji podmornica prilazi uz samo kopno. 'Kad se vozi van gradskih zidina, uz zidine i reflektori u isto vrijeme osvjetljavaju i dno i zidine. Naš skiper to radi vrlo dobro, ide skroz uz zidine', kazao je Nikiša Vučićević, suvlasnik podmornice.

U Hrvatskoj postoji 13 sličnih podmornica, koje se i rade u domaćim brodogradilištima. Većina se rade za nacionalne parkove, naglasak je na ekologiji. 'Određeno vrijeme može raditi i na struju. Mi to još nismo probali, nije nam još uvijek potreba', kazao je Perić.

Nakon završetka putovanja, putnici, a pogotovo najmlađi, odmah kreću s prepričavanjem viđenog. 'Svidjelo mi se kako se vidi obala i podvodne stijene', kazao je jedan od putnika. Putnici već obećavaju, o ovome ćemo pričati kad se vratimo kući.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene