Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaju milijuni

Dubrovačkim zidinama upravljat će grad, neće plaćat porez!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča oko upravljanja dubrovačkim zidinama, čini se, došla je svome kraju. Vlada je odlučila da će upravljanje zidinama u potpunosti preuzeti grad Dubrovnik, a od iduće godine na ulaznice za zidine neće se plaćati PDV.

Joe je sa suprugom u Dubrovnik stigao iz Sidneya; prva i nezaobilazna postaja, bile su im dubrovačke zidine.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Novac od zidina i spomeničke baštine Nejasno izvješće Nikome nije jasno gdje je nestao novac: "Mislim da je to nešto trulo"

'Znamo da je ovo najbolji vidikovac. Jasno je, ne možete doći u Dubrovnik a ne prošetati zidinama', rekao je Joe.

I u prosincu zidinama šeću turisti iz Hrvatske i svijeta. A glavnom dubrovačkom atrakcijom, dakle i brigom i zaradom, prema odluci Vlade, upravljat će grad Dubrovnik.

>>Dubrovačke zidine obaraju rekorde

'Ovim prijedlogom zakona društvo prijatelja starine prepušta upravljanje zidina Gradu', rekla je ministrica kulture Andrea Zlatar Violić.

Ulaznica za zidine stoji 90 kuna, a u idućoj sezoni trebala bi biti i veća. Vlada je na posljednjoj sjednici donijela odluku da se na karte za zidine ne treba plaćati PDV, što znaći da će gradskoj blagajni godišnje ostati 20 milijuna kuna.

Zidine privlače sve više turista, u 11 mjeseci ove godine 12% više posjetitelja i 25% veći prihodi.

'U prvih 11 mjeseci imali smo 861,105 posjetitelja. Znači da ukupni bruto prihod ostvaren od prodaje ulaznica iznosi 64 milijuna i 400 tisuća kuna', rekla je Ana Hilje, pročelnica za kulturu grada Dubrovnika.

Zaštitni dubrovački znak u idućoj godini trebao bi zaraditi gotovo 10 milijuna eura - više nego dovoljno za obnovu i održavanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene