Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestašica u Općoj bolnici

Dubrovački liječnici nemaju dovoljno lijekova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apel dubrovačkih liječnika: Nema lijekova!

Dubrovački liječnički zbor oštro je osudio nedostatak lijekova i novca u Općoj bolnici Dubrovnik. Stanje je, smatraju, neprihvatljivo, jer na taj način ljudi u različitim krajevima Hrvatske ne dobivaju jednaku zdravstvenu skrb.

Pročitajte i ovo Liječnik, ilustracija brojne nepravilnosti Češljaju se lažna bolovanja: Kontrolori pregledali gotovo 30 tisuća kartona! Ilustracija Priopćila tvrtka U ljekarnama nestašica popularnog lijeka protiv bolova: Doznajemo razlog

>> Nestašice lijekova neće biti!

Ističu da se tako krše odredbe Ustava o jednakoj dostupnosti zdravstvene skrbi te se otežava rad liječnika u pojednim dijelovima zemlje. Pacijenti dubrovačke bolnice, kaže Zbor, za sada nisu ugroženi niti su im uskraćene bilo koje preporučene terapije lijekovima.

Podsjetimo, u Puli, Zadru i Dubrovniku prošloga se mjeseca pojavila opasnost od nestašice lijekova zbog neredovitih i zakašnjelih plaćanja veledrogerijama. Ipak, bolnice u tim gradovima dobile su uplatu HZZO-a koja bi trebala pokriti njihove potrebe do rujna.

S obzirom na pojavu problema nestašice lijekova ravnatelji bolnica, lokalne vlasti i predstavnici veledrogerija trebali bi s Ministarstvom zdravlja riješiti problem nagomilanog duga s kojim se bore manje bolnice u vlasništvu županija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene