Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraćaju uloženo

Dubrovačka žičara je postala atrakcija: Traži se i karta više

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije točno godinu dana, u Dubrovniku je otvorena žičara, na koju se čekalo 20 godina, od kada je razorena u Domovinskom ratu. Gradska je atrakcija već prve godine počela vraćati uloženo. Za vožnju se traži karta više!

Steve je s obitelji odlučio razgledati Dubrovnik. Umjesto Straduna, odlučili su se na pogled s visine. 'Želimo naći najbolji pogled na grad. Za žičaru smo čuli u turističkom uredu i odlučili doći', rekao nam je Steve. Desetak minuta kasnije, pogled sa Srđa ostavio ih je bez daha. 'Nije visoko kao ostala brda, ali je prelijepo. Vidi se čitava panorama', zaključio je zadovoljni Steve.

Pročitajte i ovo Turisti u Veneciji Smanjit će gužve? Ovo je prvi grad u svijetu koji turistima naplaćuje ulaz: Pogledajte kolike su kazne za švercere Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo"

Turisti, koji izbjegavaju gužvu i vrućine, odlučili su se na noćnu vožnju. Turisti sa žičarom od zidina na brdo Srđ stignu za malo više od 3 i pol minute. U kabinu stane 30 ljudi, a zaposleni jednostavno nemaju vremena za odmor. Naprave i do 70 vožnji po smjeni.

Koliko je u prvoj godini turista prošlo žičarom, vlasnici ne žele otkriti. Ipak, tvrde; zanimanje je veće nego za staru, prijeratnu žičaru. 'Zadovoljni smo s rezultatima, koji su u skladu s planiranim. Drago nam je da nam se pokazalo da je investicija bila opravdana', ističe Ivan Tokić, upravni direktor žičare. Ta investicija iznosila je oko 5 milijuna eura. Novac koji se već počeo vraćati.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene