Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginulo dvoje nautičara

Dobio 4 godine i 10 mjeseci zatvora: DORH se žali protiv presude Horvatinčiću, traži strožu zatvorsku kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žalba na presudu protiv Tomislava Horvatinčića Općinskog suda u Šibeniku podnesena je 2. svibnja.

Općinski sud u Šibeniku 71-godišnjeg Tomislava Horvatinčića osudio je na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i deset mjeseci zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u aveniji Dubrava Nastavlja se suđenje Jurio 136 km/h Dubravom, ozlijedio jednu osobu i izazvao štetu od 730.000 kuna, vještak tvrdi: Imao je sinkopu Slika nije dostupna Presuda 13. ožujka Horvatinčić: "Želim doći na svaki način u kontakt s djecom poginulih Talijana, pišem im pisma"

Horvatinčiću je izrečena i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom za sve vrste motornih vozila u trajanju od pet godina računajući od dana pravomoćnosti odluke, s time da se vrijeme izvršenja kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

"Žalba je podnesena zbog odluke o kazni te Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predlaže da nadležni županijski sud uvaži žalbu i preinači presudu tako da se optuženiku za počinjeno kazneno djelo izrekne stroža zatvorska kazna kako bi se postigla svrha specijalne i generalne prevencije i time utjecalo na svijest građana o pogibeljnosti istih i sličnih kaznenih djela, kao i kako bi se postiglo pravedno kažnjavanje za teška kaznena djela protiv sigurnosti prometa", priopćilo je državno odvjetništvo.

Podsjetimo, treća presuda Tomislavu Horvatinčiću za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je u kolovozu 2011. smrtno stradalo dvoje talijanskih nautičara objavljena je u ožujku na Općinskom sudu u Šibeniku i proglašen je krivim.

Dobio je četiri godine i 10 mjeseci zatvora, a u kaznu mu se uračunava i pritvor. Zabranjeno mu je upravljanje svim motornim vozilima idućih pet godina i mora platiti 190.000 kuna troškova. Budući da je kazna manja od pet godina, ne mora odmah u zatvor.

Jedrilica Santa pazienza pod talijanskom zastavom sudarila se s 12-metarskim gliserom Santa Marina, koji je plovio pod hrvatskom zastavom kod otoka Maslinovik u blizini Primoštena. Na gliseru i jedrilici nalazile su se po dvije osobe. Horvatinčić i njegova suputnica iz glisera prebačeni su na policijski gliser, dok se za dvoje ljudi s jedrilice koji su pali u more tragalo dva i pol sata. Pronađeni su mrtvi.

Aktualno Pet poginulih i 233 uhićenih u sukobima prošloga tjedna u Venezueli, Maduro obećao da će kazniti izdajice Kaos u Venezueli (Foto: AFP) - 2 Kaos u Venezueli (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Nemiri u Venezueli (Foto: AFP) Nemiri u Venezueli (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Neredi u Venezueli (Screenshot: Twitter) Svijet Pet poginulih i 233 uhićenih u sukobima prošloga tjedna u Venezueli, Maduro obećao da će kazniti izdajice 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene