Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STAR 25 GODINA

S remonta se vratio državni zrakoplov: Pogledajte koliko je trebalo da se stavi u funkciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon više od tri mjeseca s redovnog godišnjeg održavanja vratio se državni avion, potvrdili su za DNEVNIK.hr iz Vlade.

Državni avion, koji je od 11. srpnja bio na redovnom godišnjem održavanju, ponovno je u funkciji. 

Iako bi ukupan period redovnog održavanja zrakoplova ovakvoga tipa trebao trajati osam tjedana, ove je godine na zrakoplovu bilo potrebno napraviti i modifikaciju sustava hidraulike koju je propisao proizvođač.

"Takve upute od proizvođača obavezne su i na njih se ne može utjecati", kazali su ljetos za Dnevnik Nove TV iz Direkcije za korištenje službenih zrakoplova.

Pročitajte i ovo Prijevoz državnih dužnosnika - 2 Donosi Dnevnik Nove TV Državni zrakoplov na remontu, državnici putuju komercijalnim linijama. Hoće li kupiti novi?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrilo se zbog sprovoda Zašto je državni zrakoplov na remontu više od dva mjeseca? "Takve upute od proizvođača su obavezne i na njih se ne može utjecati"

"Državni zrakoplov, Challenger 604, je star 25 godina i nalazi se među najbolje održavanim zrakoplovima na svijetu toga tipa. Zbog starosti samog zrakoplova dolazi do problema sa isporukom rezervnih dijelova od proizvođača i zbog toga nije moguće točno planirati vremenske periode redovnih održavanja ili popravaka u slučaju nekog kvara", poručeno je iz Direkcije za korištenje službenih zrakoplova.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene