Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službeni podaci

Objavljene prosječne plaće: Evo u kojem su sektoru najveće, a u kojem najmanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, prosječna neto plaća u ožujku iznosila je 6022 kune,

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za ožujak 2017. iznosila je 6022 kune, što je nominalno više za 2,2 posto, a realno za 1,9 posto u odnosu na veljaču 2017, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dome, slatki dome Htjeli biste kupiti novi stan? Sjednite i pogledajte ove podatke Ilustracija - 2 Državni zavod za statistiku Objavljeni podaci o prosječnoj plaći, pogledajte tko zarađuje najviše

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za ožujak 2017. iznosila je 8109 kuna, što je nominalno više za 2,3 posto, a realno za dva posto u odnosu na veljaču 2017.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za ožujak 2017. isplaćena je u djelatnosti Telekomunikacije, u iznosu od 11.203 kune, a najniža je isplaćena u djelatnosti Proizvodnja odjeće, u iznosu od 3594 kune.

Najviša prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za ožujak 2017. isplaćena je u djelatnosti Telekomunikacije, u iznosu od 16.735 kuna, a najniža je isplaćena u djelatnosti Proizvodnja odjeće, u iznosu od 4432 kune.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za ožujak 2017. u odnosu na isti mjesec prethodne godine nominalno je viša za 5,2 posto, a realno za 4,1posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene