Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema krize za sve

Državni gubitaši dijele božićnice, privatnici negoduju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državne tvrtke, sve redom gubitaši svojim će zaposlenicima isplatiti božićnice.

Zaposlenici Hrvatskih željeznica dobiti će 2000 kuna pod bor, Hrvatska elektroprivreda svojima dijeli 1550 kuna. Zaposlenici Hrvatskih autocesta i Hrvatske pošte dobit će po 1000 kuna, a od gubitnika u državnom vlasništvu jedino u Croatiji Airlinesu ove godine nema božićnica. Privatnici i obrtnici ljute se na velike božićnice u državnim poduzećima, jer upravo oni najviše plaćaju danak krizi i pune državnu blagajnu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Premalo zastupljeni' Merkel za zapošljavanje više useljenika u javnim službama Slika nije dostupna Uštedjelo bi se 640 milijuna kn Sindikati javnih službi odbili Vladin prijedlog da se odreknu božićnice, regresa i dara za djecu

>> 'Nema razloga za neisplatu božićnica'

'Teškoće koje imamo trebali bi zajednički prevladavati i svi zajednički sudjelovati u tome. Je li to sada slučaj? Mislim da nije', ustvrdio je Stipe Skorić, direktor Tvornice parnih kotlova. 'Nakon današnjeg naputka Vlade, uslijedile su nove okolnosti i sad je to upitno da li će to biti tako ili ne. Sutra se nastavljaju pregovori u Uprave HŽ Holdinga i sindikata koji su potpisnici kolektivnog ugovora o daljnjem smanjenju božićnice', saznajemo iz korporativnih komunikacija HŽ-a.

Stanje nije nimalo bajno ni među obrtnicima i većina ih ili nema novca za božićnice, ili će one biti jako skromne, a u obrtništvu je zaposleno oko 230 tisuća ljudi. 'Novci koji su u proračunu, koji se iz proračuna dijele državnim službenicima su novci poreznih obveznika i mislim da nije fer da netko u državnim institucijama dijeli božićnicu da bude veća od onih koji to pune. Veliki broj obrtnika vrlo teško da mogu izdržat, jer je veliki broj obrtnika blokiran i neće moći dati božićnicu nažalost', zaključio je Mato Topić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene