Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Euro po litri

"Carinovača": Država prodaje više od 400 litara - rakije! "Imamo ovdje medovaču, borovnicu, nešto za vinjak..."

Država prodaje rakiju. Da, dobro ste pročitali, u skladištu Carine nalazi se više od 400 litara zaplijenjene rakije koja je spremna za prodaju. Carina ovih dana prodaje i automobile, mobitele. Kako odlučuju što prodati, a što uništiti te što se sve nalazi u skladištu Carine, provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk.

Litre i litre rakije. Zaplijenjena u nekoliko različitih pokušaja krijumčarenja, skupljala se u zagrebačkom skladištu Carine. I sada je spremna za prodaju.

"Ukupno 427,80 litara, različitih vrsta, imamo ovdje medovaču, borovnicu, nešto za vinjak, a ovdje se nalazi i po mirisu - šljiva", rekao je Robert Kučinac, voditelj odjela za prodaju robe. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Čestitamo! Osvojen golemi Eurojackpot, a posrećilo se i nekome u Hrvatskoj: Bogatiji je za više od 100.000 eura, poznato i gdje je uplaćen listić

Riječ je o domaćoj robi pa je sigurnija za prodaju. Čak 427,80 litara prodaje se za isto toliko eura. Dakle, euro po litri. Nije za svakoga jer se prodaje za redestilaciju.

"Naizgled povoljno, ali morate shvatiti da se ta roba mora preraditi, na prerađenu robu se naplaćuje i trošarina. Onaj koji će kupiti taj proizvod on će vjerojatno napraviti nekakvu analizu", poručio je Kučinac. 

"Sva rakija koja je na prodaju u skladištu Carine nalazi se već oko dvije godine, a svi zainteresirani kupci mogu doći razgledati robu 18. listopada", donosi reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk.

Pročitajte i ovo Splitskim dilerima istražni zatvor Neki su u bijegu Otkriveni detalji narkobiznisa u Splitu: "Dileri su imali i kodna imena - Messi, Bambi, Master Yoda..."

Za razliku od rakije, bilo koji građanin može primjerice kupiti dva automobila po početnoj cijeni od 1000 i 650 eura.

Ponekad se roba prije nego što ode na dražbu, ponudi i onome kome je oduzeta. 

Više pogledajte u priloženom videozapisu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene