Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba li predsjedniku ukinuti povlaštenu mirovinu?

'Država koja drži do sebe mora držati i do svojih simbola'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ušteda ne bi bila velika, no za oporbu to je stvar principa - ukinuti povlaštenu mirovinu i Predsjedniku Republike!

Tada neće biti umanjena samo mirovina aktualnog predsjednika već i bivšeg - Stjepana Mesića. A ne bi bilo dobro, rekao je Mesić, da mora razmišljati hoće li imati za kravatu ili odijelo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Antifašizam je moj izbor'' Tribina na temu ''opasnost suvremenog fašizma'' - Gosti Stjepan Mesić i Ivo Josipović Slika nije dostupna Nedostižnih milijun i pol Put na Pantovčak: Koliko je i tko glasova osvajao na izborima

Dobro raspoložen, predsjednik Ivo Josipović jutro je proveo s građanima. Najave Dragutina Lesara kako će u saborsku proceduru uputiti zahtjev da se i njemu ukine povlaštena mirovina nisu mu pokvarile dan.

'On je zastupnik i Sabor će odlučiti onako kako odluči, tu nemam niti kakvog utjecaja niti želje da utječem na Sabor. Pa ne znam zašto mene prozivaju. Ja ni ne određujem mirovine, a niti ću je primati. Ja sam već to rekao. Imam posebni ugovor sukladno zakonu da ću se vratiti na svoje radno mjesto', rekao je Josipović.

>> Milanoviću povlašten samo Josipović

Bivši predsjednik Mesić, kaže, ne može se više zaposliti. Ima doživotni ured na korištenje i osiguranje. A njegov je glavni zadatak, kaže, da koristi zemlji tako da održava kontakte.

'Ali ako on mora razmišljati o tome da li može kupiti kravatu ili ne, da li može kupiti odijelo ili ne, to bi bio problem. To se radi o jednom čovjeku, dakle, jedna država koja drži do sebe mora držati i do svojih simbola', smatra Mesić

No nije riječ o jednom čovjeku nego o četiri mirovine. Iako je ušteda minimalna, za neke to je stvar principa.

'Ako će to biti za sve dužnosnike birane ili izabrane uključujući od predsjednika republike, do zastupnika, sudaca ustavnog suda, ministara za sve treba vrijediti jednaki tretman', kaže Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora. A hoće li vrijediti jednak tretman za sve? Na potezu je Vlada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene