Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povlaštene mirovine

Milanoviću povlašten samo Josipović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijedlog Zakona o ukidanju povlaštenih mirovina izostavio je mirovinu predsjednika Ive Josipovića.

S obzirom da Milanovićev Zakon o ukidanju povlaštenih mirovina ne obuvaća i predsjedničku mirovinu, Ivu Josipovića novinari su pitali je li se spreman solidarizirati sa saborskim zastupnicima kojima bi se trebale ukinuti povlaštene mirovine.

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku... Umirovljenik Siromaštvo na svakom koraku Nakon što potroše na hranu, umirovljenici nemaju gotovo ništa: "Ako šparam cijeli mjesec, ostanu mi dva, tri eura"

>> Vlada ispunila obećanje: Ukidaju se povlaštene mirovine!

'Prvo ću vam reći da ja nakon završetka mandata namjeravam natrag na Sveučilište, dakle ne u mirovinu. Ja sam uvjeren da će Sabor koji je nadležan za cijeli sustav mirovina naći pravedno rješenje', odgovorio je Josipović.

Podsjetimo, zastupnicima bi se izmjenama Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru koje je Vlada jučer uputila u saborsku proceduru, ukinule povlaštene mirovine tako da će oni ubuduće pravo na mirovinu ostvarivati kao i ostali građani, prema Zakonu o mirovinskom osiguranju. Dužnost predsjednika Republike nije obuhvaćena tim izmjenama, a uz saborske zastupnike, povlaštene mirovine ukinule bi se i sucima Ustavnoga suda i glavnom državnom revizoru.

Po novom mirovina neće smjeti iznositi preko 8.872 kune, a nedavno se nekoliko zastupnika Hrvatskog sabora umirovilo na jedan dan kako bi stekli pravo na povlaštenu mirovinu i kako ne bi bili na dohvatu izmjeni Zakona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene