Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez krova nad glavom

Otkriven uzrok požara u Donjem Miholjcu, susjeda opisala dramatične trenutke: "Diži se susjeda, gori ti kuća!"

Aktualno Galerija Požar progutao obiteljsku kuću - 1 Požar progutao obiteljsku kuću - 1 Foto: DNEVNIK.hr Požar progutao obiteljsku kuću - 2 Požar progutao obiteljsku kuću - 2 Foto: DNEVNIK.hr Matea Drmić, novinarka Nove TV Matea Drmić, novinarka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Josip, Donji Miholjac Galerija 1/4 >>
Tročlana obitelj ostala je bez krova na glavom. Grad će im osigurati privremeni smještaj.

Požar je rano u ponedjeljak progutao obiteljsku kuću u Donjem Miholjcu. Na sreću, nema stradalih.

Policija je očevidom utvrdila da je požar izazvalo pregrijavanje i zapaljenje produžnog kabela u kuhinji, a čiji se plamen proširio na kuhinjske elemente, a potom i na ostatak kuće. Procjenjuje se da je materijalna šteta oko 80 tisuća eura. Vatrogasci su se pet sati borili s vatrom. Kuću tročlane obitelji nisu uspjeli spasiti, požar se zatim proširio i na susjednu zgradu s devet stanova. Vatrogasci su lomili krov kako bi spriječili širenje požara i spasili ostale stanove i obitelji. Susjeda koja je prva osjetila dim odmah je budila ostale stanare i predstavnika stanara te su pozvali vatrogasce. Obitelj čija je kuća u cijelosti uništena shrvana je i u nevjerici.

"Budila sam i ovu čija je kuća izgorjela, nije tada gorjela, samo je ona kuhinja gorjela. Kuća je bila i njoj sam lupala diži se susjeda, gori ti kuća. I tako smo bili svi vani do 4 sata. Sestru sam zvala da dode po mene jer sam se smrzla, gola, bosa", ispričala je reporterki Dnevnika Nove TV Matei Drmić Nevenka Zubčić iz Donjeg Miholjca.

"Ne smiješ prići blizu, to gori jako. Čule su se 2, 3 eksplozije, je li to plin ili šta, ne smiješ prići tamo", ispričao je Josip.

Od devet stanova dva su uslijed gašenja požara poplavila. U tim stanovima trenutačno nema struje, vode i plina. Obitelji su noć provele kod rodbine, ali rano jutros već su se vratili u svoje stanove. A obitelj koja je ostala bez doma dobit će od grada privremeni smještaj.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene