Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme u Hrvatskoj

Dramatični prizori diljem obale: Situacija se smiruje, ali posljedice su uznemirujuće

Aktualno Galerija Poplava u Splitu - 1 Poplava u Splitu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Poplava u Splitu - 2 Poplava u Splitu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Poplava u Splitu - 3 Poplava u Splitu - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Poplava u Splitu - 4 Poplava u Splitu - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +7 Poplava u Splitu - 5 Galerija 1/12 >>
Divlje jugo pokazalo je svu svoju snagu u nedjelju ujutro dramatičnim valovima u Splitu. Osim katamarana koji nisu vozili ni veliki brodovi nisu uspijevali uploviti pa je trajekt s Visa satima kružio pred Splitom. Moć mora i vjetra stvarala je probleme i duž ostatka opbale.

Dramatične snimke s jadranske obale uslijed nevremena obišle su zemlju. Situacija je bila posebno dramatična u Splitu, a s najnovijim informacijama javila se reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

"Ni traga juga, reklo bi se jedna idilična večer u Splitu", započela je reporterka koja je razgovarala s lučkim kapetanom Željkom Kušterom koji je nakon nekoliko sati kruženja oko splitske luke uspio uploviti trajektom Petrom Hektorovićem koji je doputovao s Visa.

Pročitajte i ovo Nepalci oplakuju mrtve u potresu - 1 Neizmjerna tuga Suze djevojčice slamaju srce: Potres je uništio sve, ostala je bez roditelja i braće, sada samo čeka da njihova tijela budu kremirana

"Moramo znati da je to velika površina bokova toga broda kojega onda vjetar nosi tako da ne možete s njim upravljati kako bi željeli", opisao je lučki kapetan. Takve situacije su jako rijetke koje se dogode jednom ili nijednom godišnje. Kruzer koji je pokušao ući u splitsku luku odlučio je ne pristati.

Cijeli razgovor pogledajte u prilogu.

Situacija na Kvarneru

Situacija je tijekom dana bila problematična i u Rijeci iz koje se u Dnevniku Nove TV javila reporterka Katarina Jusić Mezga.

"Niti ima vjetra, niti ima kiše, no posljedice višednevnog nevremena, mogu slobodno tako reći vide se i dalje na terenu. Županijska cesta od Podhuma do Sobola zatvorena je za sav promet zbog enormne vode koja se nalazi na prometnici", opisala je.

Reporterka je razgovarala s Mladenom Šćulcem, županijskim vatrogasnim zapovjednikom koji je izvijestio da je tijekom subote i nedjelje bilo blizu 60 intervencija.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Rat u Europi Zelenski pozvao Trumpa u Ukrajinu: "Ako nas Rusija sve ubije, napast će NATO države, a onda ćete slati svoje sinove i kćeri"

"Padala su stabla, trebalo je uklanjati stabla, telefonske stupove, dio rive se rušio u Opatiji. Sve snage su bile na terenu i nastavile pružati pomoć gdje god su mogle", rekao je.

"Mi smo na terenu koji je pretežno brdovit. Kiše koje su padale imaju princip tipa bujice, ta voda koja dolazi - nadolazi i ono što je bitno je sačuvati zgrade da ta voda ne prodre unutra", opisao je i kazao da su ograničeni brojem ljudi i tehničkim brojem pumpa i broja cijepi kojima raspolažu.

Cijeli razgovor pogledajte u prilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene