Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandić obećava pomoć

'Drakonsko, neodgovorno i skandalozno poskupljenje grijanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić veliko poskupljenje grijanja u Zagrebu smatra neoprostivim i Vladu optužuje da se skriva iza HERA-e po principu 'tko se nije skrio, magarac je bio'. Potrebitim građanima najavio je pomoć.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ocijenio je danas da je odluka o poskupljenju grijanja za 26 posto u Zagrebu skandalozna posebice stoga što dolazi u vrijeme najveće krize i recesije te je najavio da će Grad Zagreb pomoći svojim potrebitim sugrađanima koji neće moći plaćati režije.

"Ono što smo očekivali, nažalost se obistinilo. No, Grad Zagreb ne sjedi skrštenih ruku", izjavio je gradonačelnik Bandić novinarima u Kliničkoj bolnici "Sveti duh" gdje je predstavljena nova gradska preventivna akcija pregleda prostate za muškarce s invaliditetom.

Pročitajte i ovo Čokolada; ilustracija - 3 rekord probijen Prijeti nam najveća cijena slatkog grijeha u povijesti: "To više nitko ne može podnijeti" Plin - 3 DNEVNIK NOVE TV ISTRAŽUJE Stručnjaci upozoravaju: Europa bi se mogla suočiti s nestašicom plina. Hoće li problemi zahvatiti i Hrvatsku?

>> Evo u kojim gradovima najviše poskupljuje grijanje!

Zbog poskupljenja grijanja, Bandić je najavio pomoć Grada Zagreba onima koji neće moći plaćati režije navodeći kako je za drugo čitanje gradskog proračuna za 2013. naložio povećanje s 12 milijuna kuna na 25 milijuna Uredu za socijalnu skrb i osobe s invaliditetom za sugrađane koji, kako je rekao, "neće moći plaćati režije, posebno nakon ovog drakonskog, neodgovornog i skandaloznog poskupljenja".

Zamjerio je Vladi RH što, kako je rekao, nije skupila hrabrosti i sama donijela tu odluku umjesto da se skriva iza HERA-e po principu - tko se nije skrio, magrac je bio. Povećanje cijene grijanja smatra neoprostivim u vrijeme najveće krize i recesije ustvrdivši da na naplatu dolazi nerad, nekompetentnost, neodgovornost i nedjelotvornost rada menadžmeta u javnim poduzećima u Hrvatskoj. "Svu svoju neracionalnost, nesposobnost i nekompetentnost prevaljuju preko leđa građana", kazao je.

Osim toga, Bandić je upozorio da građani u stanovima nemaju ugrađene kalorimetre i mjerače topline kako bi mogli regulirati temperaturu i štedjeti, kao što je to moguće kod etažnog griajnja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene