Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Preuzimam odgovornost'

Predsjednik Laburista Dragutin Lesar podnio je ostavku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragutin Lesar izjavio je kako na sebe preuzima odgovornost rezultata ovih izbora te kako daje ostavku na čelu stranke Hrvatskih Laburista.

Kako Hrvatski laburisti nisu osvojili niti jedan mandat u Europskom parlamentu, čelnik stranke Dragutin Lesar nakon objave prvih službenih rezultata, podnio je ostavku.

Pročitajte i ovo Nina Skočak Skuplja potpise za kandidaturu Poznata tiktokerica želi u Europski parlament: "Na mojoj listi svi su mlađi od 30 godina" Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

UŽIVO Prvi neslužbeni rezultati: HDZ - ova koalicija 41,29 %, SDP-ova koalicija 29,86 %, ORaH 9,41 %, te HDSSB 7 %

Izjavio je kako na sebe preuzima odgovornost rezultata ovih izbora te kako podnosi ostavku na mjestu predsjednika stranke Hrvatskih Laburista.

'S obzirom da neosvajanje mandata jest u političkom smislu loš rezultat, kompletnu odgovornost za tu situaciju na ovim izborima preuzimam kao predsjednik stranke na sebe, te podnosim ostavku na mjesto predsjednika stranke', izjavio je Lesar nakon objave prvih neslužbenih i nepotpunih rezultata izbora za Europski parlament.

'Idući tjedan sastat će se predsjedništvo stranke, zatim Nacionalno vijeće kako bi omogućili da se stranka obnovljenim programom i kadrovima počne ozbiljno pripremati za parlamentarne izbore', rekao je Lesar.

Kandidat Hrvatskih laburista na izborima za Europski parlament Nikola Vuljanić ustvrdio je kako su Laburisti, koji nisu prešli izborni prag, gubitnici izbora, a ostavku koju je podnio predsjednik stranke Dragutin Lesar nakon objave prvih neslužbenih rezultata drži 'savršeno logičnim potezom'.

'Brojke govore da nismo ispunili ono što smo si obećali napraviti. Jesmo gubitnici i bilo bi smiješno bilo što drugo govoriti te nalaziti isprike', rekao je Vuljanić koji je u prošlom mandatu bio predstavnik Laburista u Europskom parlamentu.

Rezultate, kaže, nisu ostvarili onako kako su htjeli pa mu je Lesarov potez savršeno logičan. 'Ne vidim što bi dalje trebalo oko toga komentirati. Svako od nas odgovara za svoj posao i za rezultate - ne za dobre želje i za dobre namjere, jer smo svi imali dobre želje i dobre namjere', kazao je Vuljanić.

Milanović: Nema odustajanja, idemo naprijed još odlučnije

Dragutin Lesar čestitao je pobjednicima izbora, svim strankama i koalicijama, kao i kandidatima koji su osvojili mandate u Europskom parlamentu.

Laburisti su u prošlom mandatu imali u Europskom parlamentu jednog zastupnika - Nikolu Vuljanića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene