Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjena na čelu tjednika

Dragojević više nije glavni urednik Novosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosadašnji glavni i odgovorni urednik tjednika 'Novosti' Rade Dragojević obavljat će dužnost odgovornog urednika, a Ivica Đikić, bivši urednik i sadašnji novinar 'Novog lista', obavljat će dužnost glavnog urednika, odlučilo je predsjedništvo Srpskoga narodnog vijeća (SNV) koje je na današnjoj sjednici donijelo, kako je priopćeno, niz odluka koje se tiču unaprjeđenja kadrovskog i programskog kapaciteta samostalnoga srpskog tjednika 'Novosti'.

Odluka o raspodjeli dužnosti urednika u priopćenju se ocjenjuje kako najvažnija odluka za koju postoji opravdan interes javnosti. 'Unatoč nastojanjima da se ta odluka protumači drukčije, predsjedništvo SNV-a obavještava javnost da njegove odluke u vezi sa sastavom uredništva i raspodjelom dužnosti urednika nisu ni u kakvoj neposrednoj vezi s raspravama i događajima koje je izazvala naslovna stranica 'Novosti' od prije tri, odnosno dva tjedna', kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik SNV-a Milorad Pupovac.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja, saborski zastupnik (Most) ODGOVOR NA PROZIVKE Grmoja komentirao smjenu ministra Filipovića i ulogu Mosta u aferi, a ima i poruku za premijera: "Plenkoviću, dolazimo po tebe" Peđa Grbin, predsjednik SDP-a nova afera Stižu reakcije na smjenu ministra Filipovića: "Duže je bio na semaforu nego u Vladi"

'Kao izdavač, SNV je odgovoran za izdavačku politiku i sukladno tome već duže vrijeme razmatra mogućnosti unaprjeđenja uređivačke politike tjednika 'Novosti'. Svaki pokušaj interpretacije takve odluke predsjedništva kao posljedice utjecaja bilo okolnosti, bilo aktera posljednjih reakcija na pisanje 'Novosti' smatramo neupućenim ili nedobronamjernim', ističe SNV.

>> Josipović: Rade Dragojević na lažan način štiti svoj položaj

Predsjedništvo SNV-a izražava zadovoljstvo činjenicom što će uredništvo 'Novosti' biti znatno ojačano dolaskom Ivice Đikića u njegov sastav i uvjereno je da će vrlo brzo postati jasno kako njegov dolazak treba gledati u funkciji daljnjeg jačanja i afirmacije onoga što je do sada postignuto uređivačkom politikom samostalnog srpskog tjednika 'Novosti', stoji na kraju priopćenja.

Inače, danas je ured predsjednika Republike Ive Josipovića u priopćenju neistinitim ocijenio tvrdnje urednika Rade Dragojevića da predsjednik na bilo koji način sudjeluje u njegovoj smjeni. Taj je tjednik nakon nedavnog pada dvaju MIG-va objavio naslovnicu s fotografijama dvaju hrvatskih 'migova' s nacionalnim obilježjem i naslovom 'Obadva, obadva su pala!', što je izazvalo mnogobrojne žestoke reakcije hrvatske javnosti, a redakcija je prijavila prijetnje. List je nakon toga ponovio tu naslovnu stranicu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene