Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekima će dobro doći

Pred nama su nestabilni, kišoviti dani: Doznajte kad se vraća sunce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je nekoliko nestabilnih, kišovitih dana.

Idućih nekoliko dana, počevši od danas, budite spremni na promjenjivo, povremeno kišovito, a od sredine tjedna i svježije vrijeme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Na prijelazu prema ljetu: Stiže ljepše vrijeme, ali do kada će potrajati? Darijo Brzoja - 1 Stiže nam promjena Planirate Praznik rada provesti na otvorenom? Meterolog otkrio kada je najbolje vrijeme za roštiljanje

Kiša će nam svakako dobro doći, u većini kopnenih krajeva nije je bilo 20-ak dana, i više, a i količina koja je pala tijekom ožujka na mnogim mjestima bila je ispod prosjeka za mjesec. Svega koja litra u drugoj polovici ožujka i to samo ponegdje u Slavoniji ni u kojem slučaju nije dovoljna za potrebe zemlje, zato bi idući dani trebali barem malo ublažiti taj nedostatak.

Idućih dana, iznad našeg područja zadržavat će se vlažan, nestabilan zrak zbog kojeg će povremeno biti kiše, ali i pljuskova, ponegdje i grmljavine.

Nestabilno uz kišu

Utorak ujutro, na zapadu zemlje i na sjevernom Jadranu bit će dijelom vedro, na istoku i jugu nešto promjenjivije, no do sredine dana više oblaka bit će posvuda, a pritom mjestimice i kiše ili pokojeg pljuska. Na sjevernom Jadranu puhat će bura i sjeverozapadnjak, na srednjem zapadnjak i jugozapadnjak, na južnom pak jugo. Najniža jutranja temperatura očekuje se od 5 do 10, u kopnenom području te između 10 i 15 stupnjeva na Jadranu.

Poslijepodne će biti oblačnije i u središnjim krajevima. Povremeno će biti kiše, puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura bi svejedno mogla porasti do 20 stupnjeva.

Slično vrijedi i za Slavoniju, danju promjenjiva naoblaka, povremeno kiša. U najtoplijem dijelu dana također se očekuje 20-ak stupnjeva.

Nestabilno, uz kišu, poslijepodne će biti i na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, s tim da ovdje može biti i pljuskova praćenih grmljavinom. U gorju sjeveroistočnjak, na moru sjeverozapadnjak, a temperatura će biti većinom između 15 i 18 stupnjeva.

Promjenjivije vrijeme, uz kišu i pljuskove zadržat će se i u Dalmaciji. Sjevernije će puhati zapadnjak i jugozapadnjak dok će na jugu puhati jugo. Temperatura će biti uglavnom od 15 do 18 stupnjeva.

Za vikend opet lijepo

I idućih dan-dva očekuje se još nešto kiše, a uz sjeverac i hladniji kontinentalni zrak temperatura će se pomalo snižavati pa će do kraja tjedna biti i svježije. U petak nas očekuje smirivanje vremena, za vikend bi tako u većini krajeva opet moglo biti lijepo.

I na Jadranu do petka promjenjivije, tu i tamo uz kišu ili pokoji pljusak, čak i grmljavinu, no već pred vikend trebalo bi biti više stabilno, a uz sunce zatim i na moru ponovno toplije.

Dakle, utorak, srijeda, četvrtak, možda ponegdje i petak, povremno kiša ili pljuskovi, zatim nas čeka više suha, a za vikend kako se čini i sunčana vremena.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene