Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službene obaveze

Doznajemo: Josipović neće ići na inauguraciju Tomislava Nikolića!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neslužbeno doznajemo da predsjednik Hrvatske neće prisustvovati inauguraciji u Beogradu.

Neslužbeno su nam izvori iz Ureda predsjednika otkrili da kako sada stvari stoj predsjednik Ivo Josipović neće ići na inauguraciju Tomislava Nikolića uz obrazloženje da za tada hrvatski predsjednik već ima zakazane službene obaveze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Razgovor u Dubrovniku Josipović: Sastanak s Merkel afirmacija regionalne politike Slika nije dostupna Ispraćaj velikana VIDEO Na komemoraciji Nelsonu Mandeli predsjednik Josipović sa suprugom

Izvori iz Ureda predsjednika podsjećaju da niti Boris Tadić nije bio na inauguraciji Josipovića zbog prisustvovanja kosovskog predsjednika Fatmira Sejdiua  pa ne postoji niti obaveza zbog koje bi hrvatski predsjednik morao ići u Beograd.

>> Josipović: Ratifikacija će biti dovršena na vrijeme

Ranije nam je predsjednik Josipović rekao da poziv još nije niti dobio i napomenuo da Nikolić mora dokazati da dijeli naša načela za europsku budućnost.

"Kad je riječ o inauguraciji ja poziv nisam dobio, ali naravno da evo u cijelom tom kontekstu moramo voditi računa o tome da bude vrlo jasno da dijelimo načela za našu zajedničku europsku budućnost i ja sam siguran kad se to pokaže, kada bude jasno da je gospodin Nikolić na tom tragu nema nikakve zapreke da se surađuje, ali to naravno pokazati i dokazati", istaknuo je Josipović.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene