Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 20. studenog 2009.

DORH već istražuje dogovor Ine i MOL-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DORH je objavio da je zatražio dostavu svih ugovora još 20. studenog 2009.

DORH je priopćio kako je odmah nakon što je Vlada na svojoj internetskoj stranici objavila dokument Prva izmjena i dopuna Ugovora o međusobnim odnosima dioničarima koji se odnosi na INA - Industriju nafte d.d., još 20. studenog 2009. zatražilo od nadležnih tijela dostavu svih ostalih ugovora vezanih za odnose INA-e i MOL-a, i to posebice glavni Ugovor o plinskom poslovanju te druge ugovore. Dostava ugovora je zatražena radi utvrđivanja je li sklopljenim ugovorima eventualno nanesena šteta Republici Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija Mesića Mesić: To je bila paralelna linija zapovijedanja Slika nije dostupna Bivši predsjednik o bivšem premijeru Mesić: Sanader je vodio paralelan sustav vladanja

>> Mesić: USKOK treba ispitati Sanadera i Polančeca

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić jučer je izjavio da bi USKOK trebao ispitati Sanadera i Damira Polančeca. Predsjednik smatra kako je to potrebno da bi hrvatska javnost doznala uvjete pod kojima su mađarskom MOL-u prodane dionice Ine. Mesić je izjavio kako, unatoč tome što je javno objavljen ugovor o prodaji, još uvijek nije poznato što je Hrvatska tom prodajom dobila odnosno, kako je rekao, o kojim se novcima radi.

Ponovio je kako je u više navrata od Sanadera tražio da mu predoči uvjete prodaje Ine, a da je svaki put dobivao odgovor da je ‘sve dogovorio’ bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec. Predsjednik smatra da bi stoga USKOK treba razgovarati sa Sanaderom i Polančecom. ‘Mislim da bi bilo dobro da USKOK pita (Sanadera i Polančeca) što je Hrvatska dobila prodajom dionica’, rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene