Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio iskaz Sanadera

DORH traži identitet korisnika 'RemetinecLIVE'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DORH traži identitet korisnika 'RemetinecLIVE' koji je na Youtube-u objavio snimku Sanaderovog iskaza.

'Povodom dijela snimke koja je objavljena na internetskim portalima, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta priopćuje kako će od policije žurno zatražiti poduzimanje potrebnih radnji odnosno kriminalističkog istraživanja radi utvrđivanja tko je učinio dostupnim snimku ili njene dijelove i time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne iz čl. 351. Kaznenog zakona', stoji u priopćenju DORH-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Aktualna tema Ministar o krahu slučaja Agrokor: DORH je birao tko će raditi vještačenje, a ne Vlada Ivana Petrović Analiza Ivane Petrović Potpuni debakl u slučaju Agrokora: "Otvara se novi problem, a DORH je Todorića trebao pitati ključno pitanje vezano za rusku banku"

'Ujedno, putem međunarodne pravne pomoći zatražit ćemo da se utvrdi tko je snimku objavio na Youtube-u.
Napominjemo kako je Ured u niz navrata, upozoravao na odredbu članka 30. stavak 2. Zakona o USKOK-u prema kojoj odredbi se bez odobrenja Ravnatelja ne smiju objaviti podaci o kaznenom progonu u predmetima iz nadležnosti USKOK-a jer je neovlašteno objavljivanje ovih podataka kazneno djelo odavanja službene tajne iz čl. 351. KZ-a', piše u priopćenju.

'Slijedom toga, pozivamo sva sredstva javnog priopćavanja da uklone snimku sa svojih portala i ne emitiraju je dalje budući da postupaju suprotno odredbi Zakona o USKOK-u i time moguće čine kazneno djelo', upozorili su iz DORH-a.

Pored USKOK-a konkretni preslici i snimke iz ovog predmeta dostupni su 20-rici okrivljenika i njihovim odvjetničkim timovima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene