Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV ekskluzivno

Ekskluzivno: DORH 'češlja' Thompsonovo poslovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV ekskluzivno je doznao da DORH 'češlja' Thompsonove poslovne knjige.

Marko Perković Thompson postao je slučaj državnog odvjetništva. Hoće li poznati pjevač od svjedoka postati osumnjičenik znat će se nakon što porezna uprava detaljno pročešlja njegove poslovne knjige.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vizualno-zvučni performance Thompson ipak u Puli bez posebne dozvole grada! Slika nije dostupna Stvar je oklade... Srpski mediji: Bora Čorba izblefirao Hrvate!

Mladen Barišić, bivši šef carine, u svom je iskazu kazao kako je u svom uredu prema nalogu Ive Sanadera Thompsonu isplatio pola milijuna eura da ne nastupa za niti jednu stranku u kampanji 2007-me. Istina je, tvrdi pjevačev menadžer, da je bio na ispitivanju, no ostalo je laž.

>> 'Platiti 2007. godine pola milijuna eura za nepjevanje pjevaču apsurdno je i smiješno!'

'Navodimo kako je riječ o tvrdnjama koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Svakome bi trebalo biti jasno da je riječ o potpunoj i proizvoljnoj izmišljotini. Platiti 2007. godine pola milijuna eura za ne pjevanje pjevaču apsurdno je i smiješno!', stoji u priopćenju Thompsonovog menadžera.

Prvo tvrdio da Barišića ne pozna

'Ne treba smetnuti s uma, da se okrivljenik Mladen Barišić u kaznenom postupku ima pravo braniti na način za koji smatra da je za njega najpogodniji pa mu je, tako, dopušteno i lagati', navodi se.

Thompson je, doznajemo, istražiteljima prvo tvrdio da Barišića uopće ne poznaje. Nakon što su mu pokazali da je evidentiran prilikom ulaska u carinu, odjednom ga se sjetio. Tada im je priznao, doznajemo, da je od HDZ-a primio akontaciju, ali da nastupi za njih. Nakon toga mu se, tvrdi naš izvor, više nitko nije javio.

Sada porezna uprava istražuje jesu li pjevačevi prihodi u skladu s njegovom imovinom. Marko Perković između ostalog vlasnik je i luksuznog penthausa od 500 kvadrata na zagrebačkoj Radničkoj cesti. S obzirom da se cijena kvadrata kreće oko 3300 eura samo za ovaj stan morao je izdvojiti nešto više od milijun eura.

I ne samo to, porezna uprava istražuje i je li Thompson platio porez na navodno dobivenih pola milijuna eura. 'Svaka osoba koja primi neki novac mora platiti porez pa i na svako uvećanje svoje imovine apsolutno treba prijaviti', objašnjava Branko Šerić, odvjetnik.

Češlja se i poslovanje tvrtke MP-TON

'Za pjevanje ili ne pjevanje neću govoriti jer ne može se raditi o takvom obliku kaznenog djela ali ako znamo izvor novca ako znamo tok novca i gdje je novac završio može se raditi o kaznenom djelu prikrivanja protuzakonito stečenog novca popularno rečeno pranju novca', odgovara odvjetnik Šerić na upit je li uzimanje novca za ne pjevanje kazneno djelo.

Češlja se i poslovanje Thompsonove tvrtke MP-TON koja je možemo vidjeti u sudskom registru osnovana 2006 godine. Osim izdavačke djelatnosti, registrirana je i za brojne druge pa tako i za iznajmljivanje plovnih prijevoznih sredstava, catering ali i za pružanje usluga smještaja.

U zakonu stoji da ukoliko se dokaže da je netko primio novac ne znajući za njegovo porijeklo prijeti mu kazna do tri godine zatvora no ukoliko se dokaže da je znao, tada je kazna od 5 do 15 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene