Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporne dnevnice

DORH će razmotriti nalaz revizije o radu Milanovićeve vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DORH je potvrdio kako će razmotriti nalaz Državne revizije vezano uz rad Vlade u 2015. godini

Državno odvjetništvo potvrdilo je da će razmotriti nalaz Državne revizije vezano za rad Vlade u 2015. i nezakonitu isplatu dnevnica.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Na upit jesu li zaprimili prijavu i hoćete li poduzeti korake po pitanju nalaza Državne revizije o radu Vlade u 2015. godini, kad je riječ o dijelu koji se odnosi na putne naloge za troje savjetnika u Vladi Zorana Milanovića za koje je isplaćeno više od 307 tisuća kuna za inozemne dnevnice, ali bez putnih naloga i drugih dokaza, iz DORH-a su kratko odgovorili:

"Nadležno državno odvjetništvo razmotrit će nalaz Državne revizije i poduzeti zakonom propisane radnje kao i u svim slučajevima kada je riječ o nalazima Državne revizije. O pojedinostima radnji koje će biti poduzete ne možemo govoriti", poručuju iz DORH-a.

Prema nalazu za 2015. godinu iz ureda bivšeg premijera trojici njegovih posebnih savjetnika - Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno je 307.785 kuna za inozemne dnevnice.

Oko dnevnica se oglasio i SDP.

''Prema onome što je do sada poznato iz nalaza Državne revizije o radu Vlade u 2015. godini, kad je riječ o dijelu koji se odnosi na putne naloge za troje savjetnika u Vladi, dovoljno je indicija da je riječ o krivotvorenju i prijevari. Ne bi trebalo biti teško utvrditi tko je odgovoran za to. Čudi nas što Oreškovićeva Vlada nije utvrdila o čemu se radi jer su im ti podaci bili poznati. Međutim, u ovom trenutku ne mislimo da podmetanje dolazi od političkih protivnika i smatramo da bi Državno odvjetništvo trebalo pokrenuti žurnu istragu ovog slučaja'', poručili su u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene