Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mora platiti odštetu

Trump proglašen krivim za silovanje: Tvrdi da ne zna žrtvu, tijekom suđenja ju zamijenio za bivšu ženu

Aktualno Galerija Donald Trump, ilustracija - 2 Donald Trump, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Donald Trump, ilustracija - 4 Donald Trump, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Donald Trump, ilustracija - 1 Donald Trump, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Donald Trump, ilustracija - 5 Donald Trump, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr +0 Donald Trump, ilustracija - 3 Galerija 1/5 >>
Donald Trump zakonski je proglašen odgovornim za seksualni napad. Porota u New Yorku jednoglasno je stala na stranu kolumnistice koja tvrdi da ju je bivši predsjednik napao 1996. godine. Trump najavljuje žalbu i ne odustaje od tvrdnje da tužiteljicu uopće ne poznaje. Priču o suđenju napravila je reporterka Dnevnika Nove TV Jasmina Bojić.

Nakon niza optužbi proteklih godina, Donald Trump prvi put je proglašen zakonski odgovornim za seksualni napad. E. Jean Carroll optužila tvrdi da ju je bivši američki predsjednik 1996. godine silovao u garderobi robne kuće u New Yorku. Porota ga je proglasila krivim za seksualni napad, maltretiranje i klevetu.

"Žalit ćemo se na ovu presudu. Sramotna je. Ja ni ne znam tko je ta žena. Nemam pojma tko je, odakle je došla. Ovo je još jedna prevara. To je politički lov na vještice", rekao je Trump.

"Osjećam se sjajno. Jučer je vjerojatno bio najsretniji dan u mom životu", rekla je Carroll.

Pročitajte i ovo E. Jean Carroll suđenje u New Yorku "Trump me je silovao, vrištala ja ili ne": Spisateljica otkrila zašto je bila s njim u garderobi robne kuće

Carroll je optužbu prvo iznijela u knjizi, nakon čega ju je Trump vrijeđao na internetu. Sud je sada odredio da joj mora platiti odštetu od pet milijuna dolara.

"Bio je uspješan u jednoj žalbi pred Drugim okružnim sudom kod suca Kaplana u slučaju Carroll protiv Trumpa. Misli da će biti uspješan i u drugoj. Sutra planira dolazak u gradsku vijećnicu. Kreće dalje, kao i uvijek", rekao je Trumpov odvjetnik Joseph Tacopina.

Pročitajte i ovo Donald Trump u sudnici Svjedočio pred porotom Trump tuži svog bivšeg odvjetnika za više od 500 milijuna dolara: Nazvao ga rasistom i govorio povjerljive stvari

Trump od nove kandidature za predsjednika ne odustaje, a na sudu se nije pojavio. Dao je iskaz prošle godine. Među ostalim, branio se izjavom da Carroll uopće nije njegov tip, a onda ju je tijekom ispitivanja zamijenio s jednom od svoje tri supruge.

Suđenje je trajalo 15 dana, a porota je jednoglasnu odluku donijela za tri sata.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene