451423
451423
451423
451423
451423

ŽUPNIK OBJAVIO 'LITANIJE ZA FEJS' Gospodine Isuse Kriste, oslobodi me...

  • , 25.09.2016., 11:35
  • Autor:
  • komentara

Don Mario Matković iz Žrnovnice sa svojim župljanima komunicira i na Facebooku, što ga čini jednim sasvim netipičnim župnikom za Hrvatsku.

 
 
 
 
Don Mario Matković (Foto: Facebook)
Don Mario Matković (Foto: Facebook)

Ovaj župnik svoje djelovanje ne ograničava samo na misna slavlja u župnoj crkvi, aktivan je na društvenoj mreži, a Litanije za Fejs koje je nedavno objavio mnogima su se veoma svidjele.

'Gospodine Isuse Kriste, oslobodi me od napasti da sve komentiram...

Gospodine Isuse Kriste, oslobodi me napasti da upadnem u beskorisne i isprazne razgovore...

Gospodine Isuse Kriste, oslobodi me napasti da ovaj medij koristim u površne i jeftine svrhe, banalne...

Gospodine Isuse Kriste, pomozi mi da ovaj oblik komunikacije moju dušu obogaćuje mirom, dobrotom, plemenitošću, i da drugima pomognem da upoznaju Tebe Isuse Kriste', litanije su zbog kojih je inbox don Maria zatrpan.

'Kao svećenik trebam promovirati katoličke vrijednosti, zapravo navještati Isusa Krista. Sve može biti banalno i površno, ali mislim da je Facebook kao društvena mreža sama po sebi dobra stvar ako pokušamo govoriti o pravim vrijednostima, učiti se toleranciji i međusobnom uvažavanju. Ako pokušamo biti ljudi mira, čak i Facebook u dušu donosi Boga. Zato je taj oblik komunikacije opravdao svoju svrhu', kazao je don Mario Matković za Slobodnu Dalmaciju.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se