Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio suspenziju

Don Ivan Grubišić: Ovo je podvala i nepoštivanje hrvatskih zakona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Don Ivan Grubišić potvrdio je da je od splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića dobio pismenu suspenziju.

Don Ivan Grubišić potvrdio je da je od splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića dobio pismenu suspenziju, a s tim u vezi obratit će se višoj crkvenoj vlasti, a to bi mogla biti Hrvatska biskupska konferencija ili Kongregacija za biskupe u Rimu.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

Don Ivan Grubišić smatra da je suspenzija koju je primio upravni akt biskupa, a ne pravni čin, pa se ona ne može ni primijeniti.

'Nemam komentara. Obrazloženje se ne odnosi na mene, jer nije istina da sam osnovao stranku i preko nje došao u Sabor. To je podvala. To je nepoznavanje i nepoštivanje hrvatskih zakona i zato ne želim ništa u vezi s tim komentirati', rekao je u telefonskoj izjavi saborski zastupnik don Ivan Grubišić

'Kazna obustave - suspenzije čina vlasti Svetoga reda don Ivanu Grubišiću posljedica je aktivnog sudjelovanja u politici osnivanjem stranke tzv. Građanske inicijative; prihvaćanja javne službe saborskog zastupnika koja sa sobom nosi sudjelovanje u obavljanju građanske vlasti; nepriličnog ponašanja koje je tuđe svećeničkom pozivu; te ustrajnog neposluha prema svojem Ordinariju', navodi se u priopćenju Ordinarijata Splitsko-makarske nadbiskupije u kojemu se napominje da don Ivan Grubišić zadržava pravo na primanje određene mirovine kao i svi drugi umirovljeni svećenici. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene