Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad već ne može Vlada...

Domaći dizajneri spašavaju tekstilnu industriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tekstilna industrija je na koljenima. Na desetke tisuća krojačica je u prošloj godini ostalo bez posla.

Hrvatski dizajneri odlučili su tome stati na kraj. Njihova skupa dizajnerska odjeća u skoroj budućnosti krojit će se u tekstilnim tvornicama kojima ionako nedostaje posla, a kupci će umjesto skupih krpica dobivati znatno povoljnije dizajnerske uratke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teškoće u tekstilnoj industriji Kriza i jeftina radna snaga s istoka bacile tekstilce na koljena Slika nije dostupna Na ulicu 1200 radnika Radnici Varteksa na iglama: Tko će dobiti otkaz?

Time će domaći proizvođači u ovoj kriznoj godini pokušati stati uz bok stranim sličnim lancima poput Zare ili H&M-a, ali s porukom: KUPUJMO HRVATSKO!

>> Je li slučaj Kamensko početak vala stečajeva?

Podsjetimo prije nekoliko mjeseci radnice tvornice Kamensko u Zagrebu ostale su bez posla, nakon što je tvrtka u kojoj su mjesecima radile, a nisu primale plaću, otišla u stečaj.

Slučaj Kamensko pratio je i mladi dizajner Juraj Zigman koji je radnicama posvetio jednu reviju. 'Htio sam spasiti njihov moral koji se spustio u to vrijeme i pozvati ih na reviju da vide zapravo da ima nekog spasa. Nažalost, svi znamo kako je završio taj slučaj, no nadamo se boljemu. Nadamo se da će biti suradnje mladih kreatora sa industrijama koje samo što neće propasti da ih podignemo i da im pomognemo da danas-sutra imamo što Europi ponuditi', rekao je Juraj.

Dizajneri su rekli kako će težiti otvaranju prodajnih mjesta gdje će se takvi proizvodi moći kupiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene