Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je ekološka bomba'

Drama u dolina Neretve: Ne želimo termoelektranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok iz luke Ploče govore kako se radi o potpuno sigurnom projektu, prosvjednici smatraju da je riječ o ekološkoj bombi koja će ugroziti obalu.

Stotine stanovnika doline Neretve okupile su se na velikom prosvjedu ispred zgrade pločanskog gradskog vijeća, koje je predlagalo inicijativu izmjene županijskog prostornog plana, kojim bi se u luci Ploče dopustila izgradnja termoelektrane na ugljen.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

Dok iz luke Ploče govore kako se radi o potpuno sigurnom projektu koji će udvostručiti promet luke, prosvjednici smatraju kako se radi o ekološkoj bombi koja će ugroziti cijelu obalu od Stona do Makarske. Prosvjednici su dobili što su htjeli, inicijativa je skinuta s dnevnog reda, a gradonačelnik Ploča je najavio - o gradnji će odlučiti sami građani.

Učitelji vikali Jovanoviću: To je sramota!

'Indicije su da će sada prebaciti lopticu na Županijsku skupštinu, računaju da će to u Dubrovniku proći bezbolno. Ali, ovdje ponavljam; jutros nas je bilo tisuću, u Dubrovniku će nas biti 10 tisuća', rekao je Ivo Karamatić, organizator prosvjeda.

'Kao gradonačelnik grada Ploča želim u svakom slučaju poslušati mišljenje svojih građana, i oni će sami o sudbini termoelektrane u Pločama odlučiti na referendumu', poručio Krešimir Vejić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene