Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spaljivanje van kontrole!

Dok vatrogasci gase požar s jedne, s druge strane netko već ostavlja novu buktinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatno i neodgovorno ponašanje građana u Karlovačkoj županiji ugrožava i živote i imovinu!

Nakon paklenog tjedna u Dalmaciji, kada je danima plamtio niz požara, ista se priča događa i ondje. U samo 24 sata vatrogasci su imali 30 intervencija. Bili smo s njima na terenu i zabilježili zaprepašćujuće snimke: dok oni gase s jedne strane, netko s druge već ostavlja novu buktinju neoprezno paleći korov. Tamo su, da priča bude strašnija, i minska polja.

Pročitajte i ovo Posljedice požara - 2 Sumnjivi požari Čak 50 požara gorjelo u isto vrijeme, uključila se i policija: "Svi elementi ukazuju na to" Ilustracija Nije joj prvi put Žena (67) kod Karlovca zapalila kuću pa sve dojavila policiji: Uhićena je

Karlovčani su se marljivo bacili na proljetne poslove. Spaljuju drač, i stare hrastove šume, i minska polja. 'Mi sad ovdje u stvari gledamo kako gori jer se bojimo ući unutra pošto je to minirano', rekao je Zdravko Bublić, voditelj vatrogasne grupe u javnoj vatrogasnoj postrojbi.

>> Zagreb: 10 vozila i 20-ak vatrogasaca gasi požar u Retkovcu

Treba danas iskoristiti priliku pa zapaliti sve, dok su vatrogasci još u selu... 'Ovo je tipični primjer spaljivanja van kontrole. Netko je zapalio i otišao na ručak doma za svojim poslom', kaže jedan vatrogasac.

Nad vatrom bi trebale bdjeti tri odrasle osobe s priborom za gašenje. No policija spaljivanja rijetko nadgleda, a još rjeđe naplati 700 kuna kazne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene