Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LOVREN postao nedostupan

ODVJETNICI POKRENULI SVOJU ISTRAGU Braća Mamić i Vrbanović čekaju rasplet situacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebački županijski sud stigle su prve žalbe u slučaju Mamić-Vrbanović. Njih dvije, odvojene - dostavio je odvjetnički tim Damira Vrbanovića. Hoće li on, kao i braća Mamić na slobodu - odlučit će izvan-raspravno vijeće. Najvjerojatnije početkom sljedećeg tjedna.

Dok su braća Mamić i Damir Vrbanović u Remetincu, odvjetnici rade punom parom. Vrbanovićev odvjetnički tim dostavio je dvije odvojene žalbe na sud. 'Ja sam se u svojoj žalbi koncentrirao na nepostojanje koluzijskih razloga na tih 21 svjedoka koji su nama u tom pobijanom rješenju o istražnom zatvoru određeni', kaže odvjetnik Darko Maržić.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić - 1 nastavak suđenja za izvlačenje novca Bivši financijski direktor Dinama na suđenju Mamićima: "Nisam znao za inozemni račun kluba" Suđenje braći Mamić - 3 Izvlačenje novca iz Dinama Nitko se nije pojavio na suđenju Mamićima: Trebali su svjedočiti Kranjčar, Barišić i Lulić

A njegova kolegica tvrdi da ne postoji sumnja i da nikakvih dokaza nema. Isto, poručuju, tvrdi i sam Vrbanović koji nadopunu iskaza u USKOK-u neće tražiti.

Rekao je sve što je imao i odgovarao na sva pitanja tužitelja. Zorana i Zdravka Mamića nije teretio, kao ni sebe. Svoju ulogu u slučaju je objasnio i kazao kako ne vidi ništa sporno.

'Ono što bi bio tu krimen, to naravno poriče - ali smatramo da je tu teško pogriješila porezna uprava, sa svojim zaključcima koje je nekritički prihvatio USKOK. Da je porezna uprava zapravo ocijenila da se radi o nekakvom kaznenom djelu. Mislim da tu nikakvog kaznenog djela i nema', dodaje odvjetnik Maržić.

USKOK zatražio blokadu imovine braće Mamić!

Među 21 svjedokom koje bi USKOK trebao ispitati je izvršni odbor Dinama, tri knjigovotkinje, ali i jedan od ključnih svjedoka - nogometaš Dejan Lovren - za kojeg je obrana tražila da ga USKOK što prije ispita.

'Bio je u Hrvatskoj nazočan i prije uhićenja, i za vrijeme uhićenja i još dva dana nakon uhićenja, onda nam je nažalost postao nedostupan, otputovao je po svojim službenim obavezama', kaže Maržić.

Zbog svega toga, odvjetnici su pokrenuli svoju istragu. I pribavili dokumentaciju koju će priložiti spisu. Istovremeno, stariji brat Zorana i Zdravka Mamića u utorak ujutro je od suda tražio i dobio dozvolu da može posjetiti braću u Remetincu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene