Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada i sindikati o mirovinama

'Dok god se pregovara, postoje šanse za dogovor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Vlade i sindikata održali su u Banskim dvorima novi krug konzultacija o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju.

'Razgovarali smo s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor i resornim ministrom o prijedlogu izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju koje je Vlada uputila u Sabor, a konzultacije se nastavljaju sutra, prije početka saborske rasprave', rekao je novinarima koordinator sindikalnih središnjica Ozren Matijašević.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

Podsjetio je da se sindikati protive Vladinom prijedlogu jer je upućen u saborsku proceduru bez njihova sudjelovanja, budući da su tada provodili kampanju za raspisivanje referenduma o Zakonu o radu.

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač rekao je da postoje šanse za dogovor dok god se pregovara, te da se u dinamici usvajanja izmjena zakona o mirovinskom osiguranju nije ništa promijenilo.

>> 'Smanjenje prijevremenih mirovina za trećinu je neprihvatljivo'

Sindikati su dosad od Vlade tražili da povuče prijedlog iz procedure te da se saborska rasprava odgodi na šest mjeseci kako bi se provela široka javna rasprava i pokušao postići konsenzus o spornim pitanjima. Za sindikat je najspornije izjednačavanje dobi odlaska u mirovinu žena s muškarcima te penalizacija za prijevremeno umirovljenje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene