Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budite oprezni

Dobijete li ovaj SMS - ne otvarajte ga i ne šaljite ništa: Na perfidan način pokušavaju se dočepati važnih podataka

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Hrvatska pošta upozorava na lažni SMS koji se širi među građanima.

Prko SMS-ova širi se lažna obavijest o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija. Nemojte otvarati poveznice koje se u njima nalaze jer se time izlažete riziku od krađe vlastitih bankovnih podataka, poručili su iz Hrvatske pošte.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća u Novom Zagrebu Automobil na pješačkom prijelazu naletio na dijete, stanovnici kvarta ljutiti: "Ovuda auti jure kao ludi, a nema uspornika"

"Ako ste primili lažni SMS u istom periodu kada očekujete pošiljku, u pitanju je slučajnost. Jedino primatelj ili pošiljatelj pošiljke mogu saznati osnovne podatke o pošiljci preko sustava za praćenje, i to ako raspolažu brojem pošiljke, odnosno ako je za pošiljku odabrana usluga praćenja", objašnjavaju.

Ilustracija Sporna poruka (Foto: DNEVNIK.hr)

Pročitajte i ovo Prizori požara Dva požara VIDEO Plamena buktinja progutala tvornicu koja proizvodi pancirke i kacige za Putinovu vojsku: Je li riječ o sabotaži?

Pročitajte i ovo Željko Kerum Elektronička javna dražba Kerumovo zemljište u Drnišu ide na bubanj: Procijenjena vrijednost na 85.838 eura

Lažne poruke i obavijesti prepoznatljive su po sumnjivoj i čudnoj e-adresi ili poveznici (službena domena Hrvatske pošte je posta.hr), pravopisnim i gramatičkim pogreškama na stranici ili korištenjem engleskog jezika, kao u ovom slučaju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene