Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na Ramljaka

Dobavljači "ključaju": Ramljakov "roll up" model nepošten je i ide na štetu nama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobavljači u takozvanom "roll up" modelu vide lošu stvar, koja će samo štetiti njima, a pogodovati potencijalnim kreditorima.

Iz Hrvatska udruge poljoprivrednika, Nezavisnih seljaka Hrvatske i Udruge poljoprivrednih proizvođača središnje hrvatske, oglasili su se priopćenjem, kojim traže od povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka da roll up model jednako primjeni i na dobavljače, a ne samo na potencijalne kreditore.

Pročitajte i ovo Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) Nakon sastanka s dobavljačima Peruško stigao na sastanak u Vladu Veliki dobavljači Agrokora (Foto: Dnevnik.hr) Završio sastanak u krašu Dobavljači Agrokora podržat će nagodbu, ali imaju i uvjet za Izvanrednu upravu

Priopćenje, koje potpisuje predjsednik Hrvatske udruge poljoprivrednika Tihomir Jajić, prenosimo u cijelosti:

"Poštovani temeljem informacija koje su plasirane u medije od strane povjerenika gospodina Ante Ramljaka, o uvjetima koje je ponudio potencijalnim kreditorima zvanog roll-up model.

Naime roll up predviđa da se za svaku kunu novog kredita potencijalnim kreditorima odobri i prelazak jedne kune starog kredita u senioritet.

Navedeni model smatramo nepoštenim prema Svim dobavljačima koji su nastavili isporučivati svoju robu tvrtkama iz koncerna Agrokor nakon 10.travnja 2017 godine.

Svu robu koju su dobavljači ispostavili tvrtkama iz koncerna Agrokor, ispostavili su temeljem povjerenja u sustav no sada potencijalno mogu ostati u slučaju stečaja bez svojih ukupnih potraživanja dok potencijalni kreditori za svoje kredite će na štetu dobavljača izvući dio svojih starih potraživanja.

Temeljem navedenih činjenica tražimo da se Svim dobavljačima koji su ispostavljali svoju robu prema tvrtkama iz koncerna Agrokor nakon 10. Travnja 2017. godine primjeni isti roll up model kao prema potencijalnim kreditorima i da se izjednače u pravima te da su u slučaju potencijalnog stečaja u ravnopravnim odnosima. Drugim riječima da se Svim dobavljačima za jednu kunu novo isporučene robe prizna u senioritet i jedna kuna potraživanja iz starog duga."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene