Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplava

FOTO Svugdje oko kuća - VODA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplavne vode retencije Odransko polje ugrožavaju rubna naselja, najviše naselje Čička Poljana.

Za promet su zatvorene prometnice Kuče-Čička Poljana, uključujući lokalne prometnice u mjestu Čička Poljana, Stružec Posavski-Suša kod Suše i Veleševca, te Pokupsko-Auguštanovec, priopćile su danas Hrvatske vode.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Poplavljena Ulica Domovinskog rata u Splitu - 6 Cestu prekrila voda FOTO Pogledajte potop u Splitu, prometnice pod vodom

Centar obrane od poplava Hrvatskih voda navodi kako se u skladu s Državnim planom obrane od poplava provode mjere izvanredne obrane od poplava za postaje Prevlaka-Sava i Dubrovčak, mjere redovne obrane od poplava za postaje Rugvica i Poljanski Lug na spojnom kanalu, te mjere pripremnog stanja za postaje Jesenice, Podsused, Jankomir-preljev i Zagreb na Savi.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) vodostaj Save nizvodno od Zagreba i Odre je u porastu, dok je vodostaj Save uzvodno od Zagreba te Krapine i Sutle u opadanju. Vodostaj Kupe je u stagnaciji, a danas poslijepodne očekuje se djelomično razvedravanje.

Najavljen novi vodeni val, vojska u pripravnosti

Na branjenom području 13 - mali sliv Zagrebačko prisavlje jutros u devet sati vodostaji Odre i odteretni kanal Odra su u porastu, a tijekom noći radilo se na zaštiti stambenih objekata u Čičkoj Poljani dogradnjom zečjih nasipa.

Postavljene su vreće s pijeskom na mjestima denivelacija desnog Savskog nasipa i plastične folije na mjestima prethodnih procjeđivanja nasipa od Strmca Bukevskog do Suše. Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Čička Poljana angažirano je za ispomoć punjenja vreća i crpljenje vode.

Jučer je izgrađen zečji nasip u Sopi Bukevskoj u dužini 200 metara i Veleševcu u dužini 250 metara, a plastične folije postavljene su po vodenom pokosu nasipa na šest lokacija. Noćas u dva sata na dionici C.13.1. uspostavljene su izvanredne mjere obrane od poplava.

Na branjenom području 14 - mali sliv Zagrebačko prisavlje vodočuvarska služba obilazi nasip, licencirana tvrtka stavljena je u pripravnost, a voda se crpi na kazeti Jarun. Hrvatske vode ističu i kako su otvorene ustave Savica i Črnec, a u radu su i crpne stanice Poljanski Lug, Ježevo i Oborovo.

Na branjenom području 8 - općina Rugvica jučer je nadvišen lijevi Savski nasip kod Hruščice, zatvoren skelski prijelaz i zaštićena splavarska kuća u Oborovu. Zatvorena su proširenja zaštitnih zidova u Rugvici i Novakima Oborovskim, te angažirani kapaciteti licencirane tvrtke.

U pripravnosti su lokalni DVD-i, crpne stanice Oborovo i Ježevo u kontinuiranom su radu, a nasipe pregledavaju rukovoditelji dionica i vodočuvarska služba. Jučer su izgrađeni zečji nasipi od Hruščice prema Rugvici na deniveliranim dijelovima u ukupnoj dužini oko 360 metara, osigurane su dilatacije zaštitnih armiranobetonskih zidova s 1500 vreća s pijeskom. U pripravnosti su licencirana tvrtka te DVD-i Rugvica i Nart, a dionice obilaze rukovoditelji dionica i vodočuvari.

Na branjenom području 8 - mali sliv Zelina-Lonja vodostaji na Savi su u porastu, a na ostalim vodotocima u padu. Jutros u tri sata na dionici C.8.4. uspostavljene su izvanredne mjere obrane od poplava, a redovne mjere obrane od poplava do daljnjeg se nastavljaju na dionici C.8.1. Crpna stanica Poljanski Lug je u cjelodnevnom radu, a vodočuvarska služba obavlja ophodnju nasipa. Na branjenom području 12 - mali sliv Krapina-Sutla nije bilo aktivnosti, a na branjenom području 12 - mali sliv Zagrebačko prisavlje vodočuvarska služba obilazi nasip. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene