Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljeto u travnju

Do sredine tjedna temperature se mogu popeti i na +29!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju je u našim krajevima još bilo promjenjive naoblake, mjestimice je palo i malo kiše, no ugodna toplina dan je ipak povukla na ljepšu stranu.

Najviše temperature mjerile su se na istoku zemlje - oko 25 i 26 stupnjeva, u Vinkovcima u 14 sati bilo je čak 27. Te bi vrijednosti gotovo posvuda u zemlji tijekom ponedjeljka mogle biti standard, izuzev možda sjevernog Jadrana i gorskog područja, gdje će ipak biti malo manje toplo. Lijepo i sunčano, te iznadprosječmo toplo pratit će nas sve do druge polovice tjedna kad će atmosfera opet postati nestabilnija.

No, za sada, pod utjecajem prostrane anticiklone, u polju povišenog tlaka očekuje se stabilno vrijeme koje nam neće stvarati poteškoće, osim ako vam u travnju ipak na neki način smetaju ove ljetne temperature.

Pročitajte i ovo Kiša, ilustracija Upaljen meteoalarm Stiže velika promjena vremena: Izdano upozorenje zbog jakih pljuskova i grmljavine Stiže promjena vremena Vremenska prognoza Narednih dana očekuje nas pogoršanje vremena, do kada će trajati otkriva meteorolog Vikić-Topić

>> Od nedjelje ponovno ljetne temperature!

Prvo jutro u novom tjednu bit će pretežno sunčano, u Dalamciji i ugodno toplo. Naime, na našem jugu mjerit će se oko 15 stupnjeva. Nešto svježije bit će u Slavoniji te na sjevernom Jadranu dok će u središnjim krajevima mjerene vrijednosti većinom iznositi 10 ili koji stupanj više. U gorju, ujutro će biti koji stupanj ispod 10. Na moru će cijeli dan puhati uglavnom umjereno jugo.

Pretežno sunčano nastavit će se i poslijepodne. Bit će još toplije nego danas, posebno u kopnenom području. U središnjim krajevima puhat će većinom umjeren jugozapadnjak, pri čemu će najviša dnevna temperatura biti između 26 i 28 stupnjeva, u Slavoniji oko 28, a moguće i 29.

Sunčano vrijeme prevladavat će i na sjevernom Jadranu i u gorju. Poslijepodne je ovdje povremeno moguća tek umjerena naoblaka. Puhat će slabo do umjereno jugo, a najviša dnevna temperatura bit će oko 23 stupnja. Sunčano i toplije nego danas bit će i u Dalamciji. I ovdje južina, većinom umjerena. U najtoplijem dijelu dana na jugu će se mjeriti između 24 i 26 stupnjeva.

Lijepo, većinom sunčano i vrlo toplo vrijeme pratit će nas sve do sredine tjedna. Pokoji lokalni pljusak moguć je u srijedu u gorju, dok u četvrtak kiše i pljuskova s grmljavinom može biti i drugdje u kopnenim krajevima.

Pretežno sunačno i toplo u početku će biti i na Jadranu. Na sjevernom dijelu i dalje povremeno umjerena naoblaka, a u srijedu na riječkom području može biti kratkotrajne kiše ili pokojeg pljuska. U četvrtak i na moru promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, povremeno i grmljavinom, osobito na sjevernom dijelu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene