Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sunčano i toplo

Od nedjelje ponovno ljetne temperature!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se vrijeme kretalo od pretežito vedrog do većinom oblačnog. Mjestimice je i kišilo. A sve to donio je novi poremećaj koji će se brzo premjestiti dalje pa nas već od ujutro ponovno očekuje sunčanije i malo topije vrijeme.

Idućih dana, uz uglavnom sunčano nebo opet će i osjetnije zatopljeti pa bi tako početkom tjedna još jednom mogli mjeriti temperature primjerene ljetu, a ne kraju travnja. Subotnje nepovoljne biometeorološke prilike u nedjelju će biti povoljnije, a i koncentracija peluda drveća u kopnenom području malo je opala pa će i alergičnima na pelud idućih dana biti nešto lakše.

Pročitajte i ovo Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Kakav nas vikend očekuje? Doznajte u prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Očekuje nas poboljšanje vremena, no za jedan dio zemlje bit će upaljen crveni meteoalarm: Detalje otkriva meteorolog Čačić

>> U Zagrebu 30 stupnjeva!

Bit ćemo u polju srednjeg ili malo povišenog tlaka, u blizini će se još nalaziti ciklona s pripadnim frontalnim poremećajima, no vlažan zrak do jutra će većinom odmaknuti dalje. No ne i potpuno. Tako se u prvom dijelu dana, uglavnom u gorju te na sjevernom Jadranu, još može očekivati i malo kiše, a drugdje će prolazno biti povećane naoblake. Na moru će puhati jugo, u kopnenom području jugozapadnjak. Jutarnja temperatura gotovo posvuda u zemlji bit će negdje između 13 i 17 stupnjeva - dosta toplo za ovaj dio godine.

Poslijepodne u središnjim krajevima barem djelomice, a u Slavoniji i pretežno sunčano. Jugozapadni vjetar će slabjeti, a najviša dnevna temperatura bit će između 22 i 27 stupnjeva. I ovoga puta toplije će biti na istoku zemlje.

Djelomice sunčano i većinom suho poslijepodne očekuje se i u gorskoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu. Uz više oblaka, male su šanse za još malo kiše tek na riječkom području i u unutrašnjosti Istre. Jugo će slabjeti. Temperatura, uglavnom između 19 i 22 stupnja, u gorju malo niža. U Dalmaciji će prevladavati sunčano, u zaleđu rijetko još uz mogućnost za kakav pljusak. Jugo će slabjeti, a temperatura u najtoplijem dijelu dana može porasti i do 25 stupnjeva.

Idućih dana, ponovno će biti sunčanije, ali isto tako, ponovno i vrlo toplo. U utorak bi temperatura u mnogim gradovima kopnenog područja mogla premašiti i 28 stupnjeva.

I na moru će početkom novog tjedna biti barem djelomice sunčano. Jugo i dalje u slabljenju, a temperatura u porastu. Bit će ugodno, kao da je lipanj - mjerit će se većinom oko 25 stupnjeva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene