Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U skladu s Ustavom

Do kraja zasjedanja Sabora mijenja se izborni zakon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do kraja ovog najdužeg zasjedanja u 10 godina koje traje već četiri mjeseca zastupnici bi trebali izmijeniti izborni zakon, kako to predviđa Ustav.

Izvijestio je to na konferenciji povodom 20 godina višestranačja potpredsjednik Hrvatskog Sabora, Vladimir Šeks. Ustavnim promjenama je predviđeno da dijaspora ima tri zastupnika, ali i određuje da srpska manjina ubuduće ima 3 zastupnika. Isto tako glasovanja će se na dan izbora obavljati u diplomatskim predstavništvima što primjerice znači da se u BiH neće glasovati na 122 mjesta već samo u njih 5.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi

'Nakon donošenja ovih izmjena zakona iduće godine ide cjeloviti Izborni zakon koji će regulirati izbor predsjednika, župana, načelnika i gradonačelnika', izjavio je Vladimir Šeks.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene