Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Val otkaza

Do kraja godine u HŽ-u bez posla ostaje 2.700 ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 17.428 osoba zaposlenih u HŽ-u, njih 2.700 do kraja godine ostaje bez posla.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić prihvatio je dvogodišnji plan restrukturiranja Hrvatskih željeznica koji uključuje otkaze za 2.700 osoba od 17.428 koliko ih je trenutačno ondje zaposleno.

Pročitajte i ovo Odbjegli vlak u Indiji Pokrenuta istraga VIDEO Odbjegli vlak jurio 70 kilometara bez vozača Ilustracija 900 milijuna eura Butković o velikim ulagnjima u željeznice: "Trebali bi obnoviti oko 500 kilometara pruga i 30-ak kolodvora i stajališta"

Otpremnine će HŽ Holding stajati oko 420 milijuna kuna za što će dobiti kredit od EBRD-a.Najviši pojedinačni iznos otpremnine biti će 160.000 kuna bruto.

>> NO HŽ Holdinga prihvatio plan restrukturiranja

Dio ljudi otići će prirodnim odljevom (mirovine...), a dio će otići u željeznički fond. Do kraja godine će HŽ Vuča vlakova biti podijeljena između HŽ Putničkog prijevoza i HŽ Carga, a ukinut će se HŽ Holding i Vuča Vlakova.

Restrukturiranje uključuje i ulaganje u HŽ od oko 200 milijuna eura kako bi bili spremni kada Hrvatska uđe u EU da u željezničkom prometu mogu sudjelovati i ostali operateri. (J.F./I.D./VLM Agencija)

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene