Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava u Saboru

Đakić: Ne znam kako niste Peđi zabranili da pjeva Thompsona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Saboru se u utorak povela zanimljiva raprava o ćirilici u koju su se uključili Damir Kajin, Josip Đakić i Jadranka Kosor.

U Saboru se u utorak povela zanimljiva raprava o ćirilici.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Nikola Grmoja u Saboru Oporba burno novom vlasniku Fortenove: "Nitko u povijesti Hrvatske nije bio ovako moćan kao tajkun Vujnovac"

'Jučer sam isto čuo jednu stvar koja se dešava u nekim školama ili u vrtićima u Istri - da netko ne želi puštati svečanu pjesmu, Krasno zemljo Istro mila, doma roda hrvatskog.I to sam čuo, i neka se nitko sa time naprosto ne poigrava', poručio je Damir Kajin.

'Ćirilica ne bi bila nikome sporna da su svi sankcionirani. Ne znam kako niste Peđi zabranili da pjeva Thompsona. Vjerojatno vi to pravo imate ekskluzivno kao što ste zabranili i nastup Thompsonu u Areni u Puli, Proći će i to',  rekao je HDZ-ov Josip Đakić, na što mu je Kajin odgovorio kako ti ' fašisoidni povici koje neki pjevači koriste, govore za dom, a publika im odgovara spremni' u Istri, nada se, neće proći.

'Zadovoljavajući je napredak u ostvarivanju prava manjina'

'Gospodin Kajin vrijeđa javno. Ja nisam fašisoidan niti su hrvatski branitelji koji su skupili potpise za referendum fašisoidni i to neka vam bude zadnji puta da ste nekoga ovako vrijeđali', odgovorio je Đakić, a onda se u raspravu uključila i potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec. 'Nije rekao da ste fašisoidan nego da je pozdrav fašisoidan', objasnila je HDZ-ovom zastupniku.

Svoje je rekla i Jadranka Kosor. 'Pitanje kojim bi se iz Vukovara izbacila ćirilica nije u skladu s Ustavom i nadam se da cemo to pitati Ustavni sud', iznijela je svoj stav, s kojim se složio Kajin. 'Drago mi je sa djelimo mišljenje, ali žao mi je da HDZ više nema takvu predsjednicu', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene