459055
459055
459055
459055
459055

DISTRIBUTERI ELEKTRIČNE ENERGIJE Ne želimo više plaćati skuplje za zelenu energiju

  • , 01.12.2016., 15:34
  • Autor:
  • komentara

Distributeri električne energije traže da od Nove godine zelenu energiju kupuju po tržišnoj cijeni i da se naknada za obnovljive izvore energije poveća samo na šest lipa po kilovatsatu.

 
 
 
 
Distributeri traže da plaćaju tržišnu cijenu za zelenu energiju (Video: Vijesti Nove TV u 14)
Distributeri traže da plaćaju tržišnu cijenu za zelenu energiju (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Dok se čeka službeni prijedlog Vlade koliko će i na koji način sljedeće godine pojeftiniti struja za kućanstva, na noge su se digli distributeri električne energije.

Na konfereciji za medije od Vlade su zatražili da im nikako sljedeće godine ne produžuje obvezu kupovanja zelene energije po skupljoj cijeni, inače će morati izaći s tržišta.

Traže da od Nove godine zelenu energiju kupuju po tržišnoj cijeni i da se naknada za obnovljive izvore energije poveća samo na šest lipa po kilovatsatu.

"Konačni račun za građane Republike Hrvatske ne bi narastao. Ušteda zbog efekta smanjenja PDV-a koji je uveden bi bila 240 kuna godišnje", rekao je Zoran Miliša, izvršni direktor RWE energije.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se