Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Direktor 'Novogradnje' prijetio gradonačeniku Slavonskog Broda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara sinoć je policiji prijavio prijetnje koje mu je telefonski uputio direktor Novogradnje Ivan Dragičević.

"U četvrtak, oko 21,40 sati izašao sam iz studija kada me nazvao Ivan Dragičević. Bio je to poziv pun psovki, a u jednom trenutku zaprijetio je da će mi odrubiti glavu. Prekinuo sam taj razgovor i nazvao načelnika PU brodsko-posavske Miju Kršića te ga upoznao s prijetnjama", rekao je Duspara. Dodao je kako je po povratku u Brod, oko 1 sat, dao policiji izjavu i podnio kaznenu prijavu protiv Dragičevića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za spas grada Gradonačelnik Slavonskog Broda štrajkat će glađu Slika nije dostupna Prijeti im ovrha Slavonski Brod bankrotirao i završio na dražbi!

Ivan Dragičević u telefonskom je razgovoru potvrdio kako je sinoć nazvao gradonačelnika te da je jutros bio na obavijesnom razgovoru u policiji. "Bilo je to u afektu. Ne sjećam se točno što sam rekao, ali nisam imao namjeru prijetiti", rekao je. Priznao je kako reakcija nije bila primjerena, ali je bio revoltiran učestalim gradonačelnikovim napadima na sebe u medijima.

U policiji su potvrdili da su nakon kriminalističke obrade nad I.D. uz kaznenu prijavu predmet proslijedili Općinskom državnom odvjetništvu na daljnju odluku.

Tvrtka Novogradnja tužila je Grad radi naplate potraživanja za radove izvedene u odmaralištu na otoku Korčuli još 1991., kada je posao sklopljen s Ferijalnim savezom Hrvatske koji je odmaralište gradio na zemljištu tadašnje općine Slavonski Brod.

Uredbom o zabrani raspolaganja imovinom iz 1994. to je zemljište zajedno s odmaralištem pripalo državi, a ona ga je 2000. darovala Slavonskom Brodu.

Nakon tužbe Novogradnje, Grad gubi spor i prema pravomoćnim presudama toj je tvrtki dužan isplatiti više od sto milijuna kuna, na koliko je zajedno s kamatama narastao dug, a prijeti mu i pljenidba vrijedne imovine.

No, početkom godine iz Fonda za privatizaciju Gradu stiže traženo očitovanje kako Novogradnja nije vlasnik spornog potraživanja, nego država, pa Grad traži obnovu postupka, a gradonačelnik Duspara sumnja i kako je tu riječ o pripremljenoj pljački države i lokalne zajednice.

"Ako imamo dokaze da nešto nije bilo njihovo, a to pravosuđe ne priznaje, moram pokušati naći načina da upozorim javnost da je ovdje na djelu pljačka jednog grada i to grada koji je teško stradao u ratu i to ne zaslužuje", rekao je Mirko Duspara.

Ivan Dragičević poručio je pak da će o svemu progovoriti kada sud konačno kaže svoje, no ustvrdio je kako i on raspolaže dokazima koje će podastrijeti državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene