Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Upaljeni meteoalarmi za dio zemlje, DHMZ upozorava na olujne nalete vjetra

Ilustracija
Ilustracija Damjan Tadic/Cropix
Aktualno Galerija Vrijeme srijeda - 1 Vrijeme srijeda - 1 Foto: DHMZ/Screenshot Vrijeme četvrtak Vrijeme četvrtak Foto: DHMZ/Screenshot Upozorenja DHMZ-a za četvrtak Upozorenja DHMZ-a za četvrtak Foto: DHMZ/Screenshot Upozorenja DHMZ-a za srijedu Upozorenja DHMZ-a za srijedu Foto: DHMZ/Screenshot +0 Ilustracija Galerija 1/5 >>
Na snazi su žuta i narančasta upozorenja za srijedu i četvrtak, stoji na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vrijeme će prijepodne većinom biti sunčano, no ponegdje u unutrašnjosti maglovito. Od sredine dana porast naoblake, najprije na Jadranu i uz njega. Kiša mjestimice na sjevernom Jadranu, u Dalmaciji te u gorju uglavnom prema večeri i u noći, kada je na moru moguć i poneki izraženiji pljusak.

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura i sjeverozapadni vjetar, zatim će zapuhati umjereno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 16 i 21 °C.

Ilustracija Vrijeme srijeda - 1 (Foto: DHMZ/Screenshot)

Na snazi su i žuta upozorenja za zagrebačku i karlovačku regiju, Kvarner i Kvarnerić, sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju, objavio je DHMZ.

Ilustracija Upozorenja DHMZ-a za srijedu (Foto: DHMZ/Screenshot)

Vrijeme četvrtak

U četvrtak će vrijeme biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, kiša mjestimice na Jadranu i uz njega.

Ujutro će na kopnu ponegdje biti magla. U drugome dijelu dana sa zapada postupno naoblačenje, a prema večeri i u noći na petak na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru češća i lokalno obilna kiša.

Pročitajte i ovo Varaždinci obilaze grobove svojih najmilijih Pojačan promet FOTO Blagdan je Svih svetih, građani obilaze grobove najmilijih: "Svi smo tu ujedinjeni, kao da su duše spojene"

Na kopnu će zapuhati i jačati jugozapadni i južni vjetar. Na Jadranu južni vjetar i jugo u jačanju na umjereno i jako, prema večeri ponegdje i olujno. Najniža temperatura između 7 i 12, na Jadranu od 12 do 17, a najviša dnevna bit će uglavnom između 17 i 22 °C.

Ilustracija Vrijeme četvrtak (Foto: DHMZ/Screenshot)

Za zapadni dio Hrvatske na snazi su meteoalami zbog jakih naleta vjetra te obilne kiše.

U žutome su gospićka, riječka, kninska i splitska regija te srednja i južna Dalmacija. Narančasto upozorenje vrijedi za zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić te sjevernu Dalmaciju.

Ilustracija Upozorenja DHMZ-a za četvrtak (Foto: DHMZ/Screenshot)

"Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati.

Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Poznat je i datum Vučić raspustio Skupštinu i raspisao parlamentarne izbore

Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", napominju iz DHMZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene