Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Ledeno jutro: Pogledajte gdje je bilo najhladnije, HAK objavio upozorenje vozačima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
DHMZ je objavio prognozu, očekuju nas niske temperature i jak vjetar. HAK je izdao upozorenje zbog mokrih kolnika i moguće poledice

Pretežno sunčano, no prijepodne u unutrašnjosti mjestimice magla i niska naoblaka, dugotrajnija na istoku, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za četvrtak.

Navečer u središnjim i istočnim predjelima naoblačenje.

Puhat će slab, krajem dana u Slavoniji, Baranji i Srijemu umjeren zapadni vjetar, a na Jadranu slaba i umjerena bura, uglavnom podno Velebita još ponegdje i jaka uz olujne udare, navečer u jačanju.

Najviša dnevna temperatura zraka između -3 i 2, duž obale i na otocima od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte i ovo Špek lopovi haraju sjeverom Bolje da ga nije vidio Drski lopov opelješio cijelu sušaru mesa: "Skoro me šlagiralo od muke"

Jutros u 7 sati najniža temperatura zabilježena je u Crnom Lugu u Nacionalnom parku Risnjak, gdje je izmjereno -12 stupnjeva. U Slatini je jutros izmjereno -11,6, a u Osijeku, Lipiku i Đakovu -11 stupnjeva. 

U zagrebačkom Maksimiru jutros u 7 sati izmjeren je -8,1 stupanj.

HAK: Skliski kolnici, moguća i poledica

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, a ponegdje ima magle, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog vjetra na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle.

Pročitajte i ovo Štakori napali semafor Danima bez struje Jedini je u gradu, a sad su ga napali i štakori: "Bili su veličine manjih medvjedića"

HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme na nekim cestama u Lici.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene