Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DHMZ upozorava

Cijela Hrvatska u narančastom zbog visokih temperatura, stiže velika promjena vremena

Sunce
Sunce Foto: Vijesti Nove TV u 14
Pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće, najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 37 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za nedjelju.

Uglavnom su navečer te osobito u noći na ponedjeljak na sjevernom Jadranu mogući pljuskovi i grmljavina, a mogu biti i izraženiji.

Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na Jadranu slabo i umjereno, navečer mjestimice i jako jugo. Opasnost od toplinskih valova u nedjelju je velika za sve dijelove Hrvatske.

Cijela je zemlja u narančastom, što znači da je vrijeme opasno. U ponedjeljak će u narančastom ostati zagrebačka, karlovačka, gospićka, riječka, splitska i kninska regija te južna Dalmacija. Ostatak zemlje bit će u žutom.

Sunce Metroalarm u Hrvatskoj (Foto: DHMZ)

Najavljivana promjena vremena, s jačim naoblačenjem, kišom, pljuskovima i grmljavinom u ponedjeljak će zahvatiti veći dio unutrašnjosti, i to najprije gorske i središnje krajeve.

Pročitajte i ovo Oduzeta velika količina metafetamina - 4 Skuplji od kokaina Izaziva jaku ovisnost, od njega ispadaju zubi, a to nije i najgore: "Ako osoba to uzima 4, 5 dana zaredom..."

Sunce Metroalarm u Hrvatskoj (Foto: DHMZ)

Pritom je uz dotok hladnog zraka moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. U utorak, a u manjoj mjeri i u srijedu bit će promjenljivo uz kišu i pljuskove te još malo svježije, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene