Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj teškog ubojstva

Detalji potjere za gruzijskim švercerom migranata: U Metkoviću bježao od policije, a jednog pokušao pregaziti

Policija je objavila detalje događaja o kojem suu četvrtak izvijestili javnost u vezi krijumčara migranata koji je u Metkoviću bježao od policije i koji je autom krenuo na policajca.

Kriminalističko istraživanje su proveli policijski službenici Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske i Postaje granične policije Metković te je utvrđeno da se vozač nije zaustavio na znak policije, već je ubrzao vozilom prema policijajcu koji se bacio na tlo.

"Utvrđeno je da se radi o 43-godišnjem državljaninu Gruzije koji je upravljao vozilom mađarskih registarskih oznaka. Također je utvrđeno da je u vozilu prevozio sedam migranata, državljane Sirije i Turske, koji su prethodno te večeri nezakonito ušli u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine", poručeno je iz policije.

Osim spomenutog vozila mađarskih nacionalnih oznaka, prije spomenutog događaja policajci su u ovoj koordiniranoj akciji sprječavanja nezakonitih migracija, u blizini naplatnih kućica Čarapine zaustavili osobno vozilo poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak, a u automobilu su se nalazila još dva muškarca u dobi od 40 i 27 godina, svi državljani Gruzije.

Pročitajte i ovo Ilustracija drama kod Metkovića Pucnjava na granici: Krijumčario migrante pa pokušao pregaziti policajca

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su upravo oni bili prethodnica vozilu mađarskih nacionalnih oznaka kako bi vozaču davali informacije o policijskim ophodnjama na ruti kretanja iz pravca Bosne i Hercegovine prema zemljama zapadne Europe", poručila je policija. 

Pročitajte i ovo Jasmina Bojić o migrantima - 2 Pokrenute tri operacije Stiže li novi migrantski val? Čak 249 posto pokušaja ilegalnog prelaska hrvatske granice nego u isto vrijeme prošle godine

Pročitajte i ovo Istraga brodoloma u Italiji: Ilustracija - 8 Tragedija u Italiji Smrtonosni brodolom odnio desetke života, među žrtvama i djeca. Obitelji stradalih ogorčene: "Zato što imaju crne oči ili crnu kosu, nisu bili ljudi?"

Državljanin Gruzije koji je upravljao vozilom mađarskih nacionalnih oznaka i ubrzao automobil prema policajcu osumnjičen je za kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva službene osobe za vrijeme obavljanja službene dužnosti opisanog u čl. 111. st.6. Kaznenog zakona.

Također je osumnjičen za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, a za to su osumnjičeni i državljani Gruzije koji su se nalazili i u drugom automobilu.

Sedam osoba za koje je utvrđeno da su nezakonito prešle državnu granicu će postupkom readmisije biti vraćene iz države iz koje su nezakonito ušle u Hrvatsku, odnosno u Bosnu i Hercegovinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene